19 tammikuuta, 2023

Anu Patrakka: Häpeän aukio

Oon tykästyny näihin Anu Patrakan dekkareihin ja niiden henkilöhahmoihin. Tää oli jo Rui Santos- sarjan viides osa! 
"Vila do Conden kaupungin keskustasta, ikivanhan häpeäpaalun portailta löytyy surmattu nainen, joka on ollut edellisiltana joen toisella puolella pikkukylän vaalitilaisuudessa. Kuka on halunnut runsaasti viiniä nauttineelle, mutta harmittoman tuntuiselle naiselle pahaa?

Pian löytyy toinenkin ruumis, ja tapauksen oudot piirteet hämmentävät poliisia. Rikosetsivä Rui Santosin tiimille alkaa selvitä, että pikkukylän idylliset kulissit peittävät intohimoja, poliittista ja taloudellista voitontavoittelua ja pettymyksiä. Ihmisillä on historiansa, eivätkä kaikki ole suinkaan päästäneet menneisyydestä irti. Mutta kuka tai ketkä ovat olleet valmiita tappamaan?

Anu Patrakan tarkkanäköinen ja psykologisesti koukuttava dekkari vie lukijan jälleen vanhoille portugalilaisille kujille, jotka todistavat mykkinä synkkiä salaisuuksia. Kohtalon verkossa räpistelevät ihmiset jakautuvat menestyjiin ja häviäjiin, ja häpeällä on vielä nykypäivänäkin valtava voima."

Tää oli siitä hauska kirja, että murhaaja tuli mulle yllätyksenä. Jotenkin en osannu aavistella oikeaa henkilöä yhtään, vaikka vihjattiinkin siihen suuntaan joissain kohin.

Ruin ja Ritan suhde etenee. He odottavat vauvaa, tulee keskenmeno ja siitä pitää selvitä yhdessä. Sitä seurattiin murhien ratkomisen lomassa.

Kirjan lopussa oli vielä aikamoinen yllätys! En paljasta. Sen takia varasin heti seuraavan ja tällä hetkellä viimeisen osan tähän sarjaan. Palan halusta tietää, että miten Ruin tarina jatkuu tän yllätyksen tiimoilta!


Lukemani Rui Santos- sarjan kirjat:
Häpeän aukio

Lukematta:
Katumuksen kallio

4 kommenttia:

 1. Sinä oletkin jo ehtinyt pitkälle tässä sarjassa! Portugalista on kyllä kiva lukea. Minulla on kolme ekaa osaa luettuna eli näköjään kolme myös lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla viimenen osa oottaa jo hyllyssä! Saa nähä miten kauan sitten menee tarttua Patrakan uuteen dekkarisarjaan, joka sekin sijoittuu Portugaliin.

   Poista
 2. Hyvä kun satuin näkemään tämän postauksen, hyvä muistutus siitä että pitäisi tutustua Patrakan tuotantoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä mukavia ja mielenkiintoisia dekkareita!

   Poista