16 syyskuuta, 2024

Jane Austen: Emma & Rachel Billington: Emma and Knightley - Perfect happiness

 Kirjahillan kanssa luin nämä molemmat kirjat: Emman ja Emma & Knightleyn. Ai että! Kiitos, kun sai valittaa Emmasta ja näistä mahdottomista tyypeistä kirjoissa. Ja nimenomaan hyvällä tavalla valittaa, koska kirjat kuitenkin niin hyviä, ettei niitä voi jättää kesken!

Krhm. Minä ihan vain pikkusen jälkijunassa kirjoitan näistä kirjoista. Nämä kuitenkin luettu jo kesällä.


Jane Austen: Emma
suomentanut Aune Brotherus

Emma olikin aikamoinen kirja. Mulla ei ollut Austenin suhteen kauheana mitään odotuksia, lähinnä se, että minkälaista tekstiä sitä pukkaa, kun lukee 200v sitten kirjoitettua kirjaa ja vieläpä 600-sivuista opusta. 

Emma olikin sellainen hemmoteltu ja hyvin etuoikeutettu varakkaassa perheessä kasvanut nuori nainen, josta ainakin mun oli vaikea tykätä. Hän hyvin kärkkäästi puuttu toisten asioihin naittamalla heitä ja siitähän sitten seuraa kaikenlaista väärinkäsityksineen päivineen ja sitä touhua seurataan koko kirjan ajan. 😂 Silti tykkäsin tästä kirjasta kovasti. Austenin teksti oli ihan omanlaistaan, kun on tottunut lukemaan enimmäkseen 1900-luvun lopun ja 2000-luvun tekstejä. 




Rachel Billington: Emma and Knightley - Perfect happiness

Billingtonin kirjoittaman jatko-osan aloitin e-kirjana, mutta onneksi sen pysty kaukolainaamaan ni jatkoin sitten sillä, kun kaukolaina saapui.

Tän kirjan tarina jatkuu siitä, mihin Emma päättyi. Tässä seurataan Emman elämää avioliitossa Knightleyn kanssa. Kirjassa riittää draamaa tässäkin. Tosin Emma ei sitä kaikkea itse aiheuta vaan hänen elämänsä ihmiset. Tämä kirja oli hyvin viihdyttävä, vaikka ei tasoltaan ylläkään Austeniin. Toki kirjojen ilmestymisen väli on se 200 vuotta, että selittää monia asioita. Oli mukavaa myös nähdä, että Emma alkoi enemmän ja enemmän reflektoida itseään ja tajuta oman etuoikeutetun asemansa, mikä alkoi jo alkuperäisessä kirjassa.


Mun Austen-huuma tais alkaa tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti