29 syyskuuta, 2024

Saija Kuusela: Katse & Outi Hongisto: Veljet - Amir

 Kaksi suomalaista dekkaria, jotka veivät ihan mennessään. Näihin molempiin sain tartuttua viimein Pohjoisen dekkarihaasteen innoittamana.


Saija Kuusela: Katse

Sain viimein tartuttua tähän pitkään lukulistallani olleeseen dekkarisarjan aloitusosaan. Tämä vei mut kyllä heti mennessään. Oli kivaa lukea Norjaan sijoittuvaa kirjaa, seurata rikoksen ratkomista ja päähenkilö Nean saadessa etiäisiä tai miksi niitä nyt pitäisi edes sanoa. Taustalla vielä kummittelivat sopivasti Nean menneen tapahtumat, niin olin ihan myyty. 

"Psykologinen dekkari täynnä pohjoisen lumoa.

Ylikonstaapeli Nea Guttorm on jättänyt työnsä keskusrikospoliisin profiloijana Oslossa ja muuttanut pohjoiseen unohtaakseen juuri päättyneen avioliittonsa.

Kaupungissa vietettyjen mustasukkaisuuden täyteisten vuosien jälkeen elämä vaatimattomassa kylässä vuonon rannalla ja työ sen pienellä poliisiasemalla tuntuvat juuri siltä, mitä Nea toipuakseen tarvitsee. Mutta kun hyisestä purosta keskeltä metsää löytyy raa'asti tapetun miehen ruumis, tunnelma kylässä kiristyy ja Nea ajautuu keskelle tutkintaa, joka vaikuttaa häneen yllättävällä tavalla.

Vahvatunnelmainen dekkari kuljettaa lukijansa Pohjois-Norjaan, missä mereltä vihmova tuuli piiskaa kasvoja ja ympärillä hehkuvat karun kauniit tunturit. Nea Guttorm -sarjan ensimmäinen osaon tarina rakkaudesta, polttavasta intohimosta, petoksesta, kostosta ja jokaisessa meissä asuvasta pimeydestä."

Tää tarina olikin aika mukavan mutkikas ja määhän varasin seuraavan osan heti, kun olin saanu tän luettua. Voin suositella lämpimästi! Ahmittavaa kamaa!


Outi Hongisto: Veljet - Amir

Tässä on toinen ahmittava kirja! Todellakin ahmin tätä aina kun tartuin tähän. Yritin himmata lukupiirin takia. Pidin tässä paljon tarinan jouhevasta ja juoksevasta eteenpäinmenosta, näkökulmien vaihtelusta, lyhyistä luvuista, yhteiskunnallisesta kommentoinnista ja koukuttavuudesta. Voin suositella lämpimästi tätäkin!

"Veljet on ajankohtainen ja tiivistahtinen jännitysromaani maahanmuuttajaper-heen veljesten elämänpolkujen risteämisestä. Kestääkö vahvinkaan veriside, kun vastassa on laki ja moraali sekä kiintymys muita läheisiä kohtaan?

Younas on kunnianhimoinen selviytyjä, joka on etsinyt paikkansa suomalaisesta yhteiskunnasta. Hän on kouluttautunut poliisiksi ja ylennyt esimiesasemaan Keskusrikospoliisin tutkijana.

Pikkuveli Amir ajautuu toimettomana väärään seuraan ja sitä kautta alati syvenevään rikoskierteeseen liittyessään maahanmuuttajajengiin. Työpaikka rakennusalalla tuo toivonkipinän, joka pian puhalletaan sammuksiin.

Amirin valinnat johtavat ennen pitkää veljesten välien kiristymiseen. Younasin tutkintatiimi törmää Amirin jengiin, mutta pian Younas ei enää tiedä keneen luottaa – edes poliisin sisällä. Amir puolestaan ei tiedä, kuinka selvitä tilanteista, joihin hänet pakotetaan kerta toisensa jälkeen. Entä jos jengin suunnalta tulevat uhkaukset ovatkin totta; kenen henki on silloin vaarassa?

Kun pahin tapahtuu, jää vain yksi kysymys: missä kulkee veljeyden ja moraalin raja?

Amirin tarina on Veljet-dekkarisarjan avausosa. Yllättäviä käänteitä ja koskettavia ihmiskohtaloita tarjoavat tapahtumat sijoittuvat Espooseen ja ovat tätä päivää. Viimeaikaisten pohjoismaisten uutisten valossa veljesten tarina on entistä ajankohtaisempi ja nostaa esille sen, miten tärkeää onnistunut maahanmuuttajien integrointi on."

Tästäkin varasin seuraavan osan heti ku sain tän luettua. Haluan tietää miten veljesten tarina jatkuu! Tää kirja jäi semmoseen koukkuun kyllä, että ai että!

2 kommenttia:

  1. Hongiston sarja kiinnostaa kovasti, pitänee hankkia. Tosin se, että se on sarja, työntää hieman pois siitä, koska en pidä siitä, että kirjat jäävät kesken, jotta lukijoiden pitäisi ostaa jatko-osa.

    Younas on epätavallinen kirjoitusasu nimelle - yleisemmin se kirjoitetaan Yunus, Yunis tai (ranskankielisissä arabimaissa) Younes. Mahtaneeko tuo kutsua itseään Suomessa yksinkertaisesti Joonakseksi?

    Amir tarkoittaa prinssiä. Tämä prinssi on sitten päätynyt huonoille teille. Mutta varmaan pitäisi ensin hankkia ja lukea kirja(t), ennen kuin voi niitä kommentoida...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää onkin trilogia eikä sarja. Höh, mulle kelpais sarjanakin tällaiset koukutukset. :D

      Poista