20 syyskuuta, 2024

Ursula K. Le Guin: Toinen tuuli & J. S. Meresmaa: Kunnes tapaamme taas

 Pari kesällä luettua fantasiakirjaa tähän väliin!


Ursula K. Le Guin: Toinen tuuli
suomentanut Kristiina Rikman

Nyt on kuulkaa haikea olo, kun Maameren tarinoiden kuudes eli viimeinen osa on luettu! Eeäää, tahtoo takaisin sinne maailmaan! Mää tykästyin ihan täysiä Le Guinin luomaan Maamereen ja näihin tyyppeihin siellä. 

"Maameren tarinoiden käänteentekevässä viimeisessä osassa kuolleet pyrkivät murtautumaan elävien maailmaan kylätaikuri Lepän unien kautta.

Nuorena kuollutta vaimoaan epätoivoisesti kaipaava Leppä pyytää apua Ged Varpushaukalta, Maameren entiseltä arkkimaagilta, joka on vetäytynyt Gontiin vapaaehtoiseen maanpakoon. Gedin kehotuksesta Leppä matkaa Havnoriin, Saaristomeren pääkaupunkiin, jossa hän tapaa nuoren kuningas Lebannenin sekä Gedin puolison Tenarin ja ottotyttären Tehanun.

Vuosisatoja kestäneen rauhan jälkeen lohikäärmeet ovat palanneet ihmisten ilmoille ja tekevät tuhojaan läntisessä Havnorissa. Orm Irian, ihmisnaisen muodon halutessaan ottava lohikäärme saapuu neuvottelemaan Lebannenin kanssa. Toisen tuulen puhaltaessa Maameren kansojen edustajat purjehtivat velhojen ja viisaiden saarelle, Rokelle, ainoaan paikkaan, jossa maailman ongelmiin kenties voidaan löytää ratkaisu. Maameren magian haltijat joutuvat viimein turvautumaan ihmiskäden mestarillisiin taitoihin elämän ja kuoleman tasapainon korjaamiseksi."

Tarina oli kyllä hyvä tässäkin kirjassa! Kaikenlaista tapahtu ja sivut kääntyi vähän kuin itsestään. Tiiän jo nyt, että tuun lukemaan Maameren tarinat vielä uudestaan. Huhhei, tätä haikeutta nyt!



J. S. Meresmaa: Kunnes tapaamme taas

Tää olikin nyt jännä veto tää kirja, tapahtumien osalta. Tapahtu ihan odottamattomia tässä vampyyrisaagan toisessa osassa. En osannut odottaa näitä käänteitä ollenkaan! Wow! Tää siis jatkuu siitä, mihin eka osa jäi. En nyt oikein kykene kertomaan tästä mitään, ku sitte spoilaan ne jännät jutut ja ei se käy. Ai että! Toivottavasti Meresmaa jatkaa tätä vielä ainakin yhden kirjan verran. Sen verran jännää oli tän kirjan lukeminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti