16 syyskuuta, 2020

Claudia Gold: Kuningatar, keisarinna, jalkavaimo

Joskus tuntuu siltä, että ihmiskunnan historia on miesten historiaa. Onneksi siihen tuo valoa tällaiset kirjat, jotka kertovat naisista ja siitä mitä merkittävää he ovat tehneet.




GoodReadsista kirja tyhjentävästi:
"Ne naiset, jotka ovat hallinneet kuningattarina tai keisarinnoina tai toimineet presidentteinä tai pääministereinä, jäävät pieneksi vähemmistöksi kaikkien niiden ihmisten joukossa, jotka ovat saavuttaneet korkeimman poliittisen vallan. Tämä naisten eliitti, joka on päässyt poliitikkoina ja seremoniallisina johtajina huipulle - perimysjärjestyksen mukaan, demokraattisilla vaaleilla tai muulla tavalla - käsittää kuitenkin eräitä kaikkein vaikutusvaltaisimpia ja mieleenpainuvimpia maailmanhistorian hahmoja. Tämä kiehtova, runsaasti kuvitettu teos esittelee 50 voimakasta, karismaattista naishallitsijaa 1500-luvulta näihin päiviin - aina Egyptin kuningatar Nefertitistä Eva Peróniin. Tarkkojen taustatietojen ja elävöittävien sitaattien siivittämänä kukin elämäkerta asettuu selkeästi oman aikansa kulttuuriin ja kontekstiin. Näin kirja tarjoaa kiehtovaa ja informatiivista vaihtoehtoista sosiaalihistoriaa viimeisten 3 500 vuoden ajalta."

Kirja oli mielenkiintoista luettavaa. Kaikista naisista en ollut kuullutkaan. Naisten tarinat olivat mielenkiintoisia. Kirja oli kaiken kaikkiaan aivan hyvä. Ainut mikä häiritsi lukiessa, oli sivujen asettelut. Esim. aikajana oli mun mielestä hankalasti laitettu. Se ois ollu parempi aina luvun lopussa. Siitä viis, tämä on lukemisen arvoinen kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti