28 syyskuuta, 2020

Kirste Paltto: Luohtojärven merkillinen maailma

Olen ihastunut Kirste Paltton kirjoihin. Näissä on jotain tosi viehättävää!




Ritni ja Urban ovat teltassa yötä ja aamulla he huomaavat, että telttaan on yön aikana ilmestynyt ylimääräinen nukkuja. Laksi on tullut telttaan yön aikana nukkumaan ja herättyään pyytää pojat mukaansa. Niin he kolme nousevat Kokko-linnun kyytiin ja lentävät seikkailuun. Ja se seikkailu olikin aika mahtava. 

Mää ahmaisin tän kirjan yhdeltä istumalta. Niin mukanaan vievä tämä oli, ettei voinut jättää kesken. Suosittelen kaikki tutustumaan Paltton kirjoihin!

Taas kerran mietin, että haluaisin oppia saamea, että pystyisin lukemaan kirjoja saameksi. Paltto on kirjoittanut ison määrän kirjoja ja niitä kaikkia ei ole suomennettu. Pitäis vaan osata päättää, että mitä kolmesta saamenkielestä alkais opiskella. Pohjoissaame, jolla Paltto kirjottaa, on elinvoimaisin saamen kieli. Inarinsaame ja kolttasaame taas ovat uhanalaisia kieliä. Toisaalta ihan kannatuksen vuoksi kiinnostais opiskella niitä, esim. inarinsaamea, jolla on n.300 puhujaa. Luultavasti jonain päivänä toteutan nämä mietteeni ja alan opiskella jotain saamenkielistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti