05 elokuuta, 2022

Arja Ahtaanluoma: Puoli nainen: koko tarina

Hyvällä otteella kirjoitettu kirja siitä, kun verenmyrkytyksen seurauksena amputoidaan neljä raajaa ja mitä siitä seuras. Tästä sai potkua jatkaa omaa erilaista taivaltani! 
Tää oli kyllä melkoinen tarina! Arja Ahtaanluoma herää teholla ja häneltä on amputoitu kaikki raajat. Siitä alkaa toipuminen, joka vaatii suurta sisua, jota Ahtaanluomalta tuntuu löytyvän roppakaupalla. Ahtaanluoman tarina on kerrottu hyvällä tyylillä ja minä ahmin tämän parissa päivässä. Ei sitä osaa edes kuvitella mitä kaikkea ihmisellä on vastassa tollaisessa tilanteessa ja mitä kaikkea se vaatii, että elämän saa suht normaaliksi ja että mitä taistelua vaatii, että saa kaiken tarvitsemansa avun. Melkoista! Jos mielenterveyden ongelmiin on Suomessa hankalaa saada apua, niin yhtään sen helpompaa ei ole saada tarvitsemiaan apuvälineitä, kuten Ahtaanluoman kohdalla tietyillä toiminnoilla olevat uudet kädet. Miksihän tollasten asioiden pitää olla niin hankalasti saavutettavia?

Kirja oli kyllä mainio, vaikka tarina itsessään onkin rankka. Mikä taas on mahtavaa, on se, että niin monenlaisista kokemuksista voi selvitä! 

4 kommenttia:

 1. Laura
  luin tään tuonne: https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/puolinainen-2/
  Kokeilepa myös siellä suosittelemaani Marjan kirjaa.
  Nämä ne vasta sankareita ovat eivätkä lätkänpelaajat niinkään!

  VastaaPoista
 2. Vaatii kyllä paljon, että tuosta tilanteesta noustaan!

  VastaaPoista