15 marraskuuta, 2022

Tahereh Mafi: Rakkaus suurempi kuin meri

Tää oli kerrassaan ahmittava ja ihana tarina. 


 

Tapahtumat sijoittuu vuoteen 2002, on kulunut vuosi New Yorkin terrori-iskuista. Shirin ja perheensä saa tuntea sen edelleen nahoissaan, koska he ovat Iranista. Shirin kohtaa koulussa päivittäin rasismia ja muuta paskaa, koska on muslimi ja varsinkin koska käyttää huivia. Koulussa hän kohtaa Oceanin, komean nuorukaisen. Lopulta he rakastuvat ja sitten homma vasta repeääkin, kun muut saavat tietää heidän seurustelusta. 

Oli kyllä melkoista luettavaa! Tässä kirjassa tulee oikein hyvin esiin ihmisen pienuus ja kaksinaismoraali. Se oli creepyä ja myös koskettavaa lukea. Shirinin ja Oceanin tarina oli aika ihana. Ja loppu oli odottamaton! Tai ainakaan minä en osannu sellaista loppua odottaa.

Mafi on kirjoittanut aihemaailmaan liittyen myös toisen kirjan: An emotion of great delight. Siinä ollaan vuodessa 2003 ja se kiinnostaa mua paljon.Toivottavasti se ja Mafin muut kirjat suomennetaan!

Ps: Tahereh Mafi on naimisissa Ransom Riggsin kanssa! Wau ja silleen.

6 kommenttia:

 1. Onpas tosi tulenarkoja aiheita otettu, kun on muslimityttö ja sitten ei-muslimi (?) poika. Hyvä että tehdään kirjoja odottamattomista kulmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksiki tää oli niin mahtava kirja. Raikas tuulahdus.

   Poista
 2. Minua on kiinnostanut tämä kirja. Kiva kuulla että tykkäsit! Jospa minäkin saisin joskus vielä luettua tämän.

  VastaaPoista
 3. Hei! Poistin vahingossa ilmoittautumisesi lukuhaasteeseen kuuntelua-blogissani, käytkö ilmoittautumassa uudestaan,,,, sorry!

  VastaaPoista