16 marraskuuta, 2022

Viisi lgbtia+-sarjakuvaa

Tullu taas luettua sarjakuviakin. Tässä viisi sateenkaarevaa sarjakuvaa.


Siiri Viljakka: Kohti sumua

Mun ois tää pitäny jo kesällä postata, ku luin tän toukokuussa, mutta jostain syystä jääny välistä ja ihan sattumalta huomasin, etten oo tätä postannu ollenkaan.

"Muistonsa menettänyt Natalie huuhtoutuu majakkasaarelle. Hänet pelastaa saaren ainoa asukas, Eleonore. Naisten yhteiselo eristyneellä saarella luo heidän välilleen läheisyyden, mutta paikan paljastuvat salaisuudet pakottavat heidät tekemään omat valintansa.
Kohti sumua on Siiri Viljakan esikoissarjakuvaromaani naisten välisestä rakkaudesta, luopumisesta ja mystisestä majakkasaaresta."

Tää oli sumuinen, mustavalkoinen, kaunis tarina. Luopuminen, lähteminen ja muutokset ei oo aina helppoja. Pidin tästä! Toivottavasti saan lukea vielä lisää Viljakalta.


Laura Gao: Messy roots

Wuhanista kotoisin olevan Lauran elämästä Yhdysvalloissa kertova sarjakuva. Taiteilua oman seksuaalisen suuntautumisen ja perheen ja elämän ja koronan ja kaiken kanssa. Oli mielenkiintoinen ja tykkäsin paljon.Molly Knox Ostertag: The girl from the sea

Tää oli tylsähkö sarjakuva Morganista, joka kohtaa tytön merestä ja heidän, öö, rakkaustarinan tapainen tarina. Jostain syystä ei uponnu muhun, vaikka yleensä tykkään tällaisista tarinoista tosi paljon. Kuvitus oli kuitenkin hienoa.Andi Watson & Simon Gane: Paris

Juliet matkustaa Pariisiin opiskelemaan taidetta. Hän kohtaa siellä Deborahin. Asioita menee mönkään ja Juliet palaa kotiin Yhdysvaltoihin. Mutta Deborah ei niin vain olekaan unohtanut häntä. 

Tää oli kiva sarjakuva. Tykkäsin erityisesti lopusta. Paitsi siitä, että Juliet tuhos töitään. Se on asia, jota en pysty ymmärtämään. Mää en pysty hävittään omia maalauksia tai päiväkirjoja tai runoja yms. 

Jarrett Melendez, Danica Brine, Hank Jones & Hassan Otsmane-Elhaou: Chef's kiss

Tää oli söpö tarina Benistä, joka on just valmistunut yliopistosta, asuu kämppisten eli ystäviensä kanssa ja etsii suuntaa ja töitä elämäänsä. Hän päätyy töihin ravintolaan ja sielä homma ei ollutkaan niin yksinkertainen, kuin hän alkuunsa ajatteli ja lisäksi ravintolan kokki Liam on mitä ihanin. Kaiken päälle Benin vanhemmat huohottaa niskaan ja yrittävät järjestellä Benin elämää oman mielensä mukaan, kuuntelematta poikaansa.
Siinäpä taas muutama luettu sarjakuva. Ootko lukenu näistä mitään?

2 kommenttia:

  1. En ole lukenut. Sarjakuvia menee aika harvakseltaan, kelpuutan niin harvat piirrosjäljen vuoksi. :D Jos piirrosjälki on mielestäni jotenkin ruma tai kansi on ruma, en todennäköisesti tartu albumiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää oon aika kaikkiruokainen. Ei tuu ees mieleen mitään piirrosjälkeä, josta en tykkäis. Hassua! :D

      Poista