09 elokuuta, 2023

Kaksi ruotsinkielistä lastenkirjaa

 Luen näitä ruotsinkielisiä kirjoja, ku petraan ruotsintaitojani. Pikkuhiljaa alkaa sujumaan. Vielä en kuitenkaan ehkä tohi alkaa aikuistenkirjoja lukemaan.



Sanna Juhlin & Katarina Vintrafors: Emma amatördetektiv

Tää oli hauska tarina Adelesta, jonka isä lähettää hänet kotoa Australiasta Ruotsiin tädin luo, jota Adele ei ole koskaan tavannut. Täti, Emma, ei ookaan ihan tavallinen täti. Hän on salapoliisi ja muutenkin melkoisen värikäs tyyppi. Kuten kannestakin voi päätellä, vasemmalla Emma ja oikealla Adele, joka pukeutuu aina mustiin vaatteisiin. Emma saa ratkaistavaksi naapurin pojalta Vallelta mysteerin, kun hän haluaa tietää, että mitä isänsä salailee. Se mysteeri liittyy myös Emman taloa vastapäätä olevaan synkkään taloon. Tykkäsin kirjasta! Jos tälle tulee jatkoa, ni luen ehdottomasti.

 


Hanna Lundström & Maija Hurme: Ljusligheter

Toinen ruotsinkielinen lastenkirja oli tää lasten runokirja. Näitä en ihan niin hyvin ymmärtäny ku vaikka tuota ylempää kirjaa. Mutta se ei haitannu! Tätä oli niin kivaa lukea ja tässä oli ihana kuvitus, kuten voitte kattoa kahesta alla olevasta kuvasta.


Kirsikankukat kukkii. Tää kuva aivan ihana! 💖


Tää kuva komeetasta avaruudessa oli mun mielestä niin hieno!


Tuntuu hyvältä, ku kielitaito pikkuaskel kerrallaan paranee. 
Saa suositella ruotsinkielisiä kirjoja! Myös niitä aikuisten! Selkokirjoja yms.

6 kommenttia:

  1. Miten olisi vaikka Asterixit? Niitä löytyy yleensä kirjastoista myös ruotsiksi. :) Varmaan joka sanaa ei tajua, mutta ilmeikäs kuvitus auttaa. Voisi kuvitella, että myös jotkut dekkarit ovat aikuisten kirjoista helpommin ymmärrettävissä kuin muu kaunokirjallisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lättläst- kirjoja löytyy ja muumisarjiksetki löytyy ruotsiksi. Pitääpä tsekata nuo Asterixitkin!

      Poista
  2. Kivalta tuntuu tuo Emma-kirja, ja runokirjan kuvat ovat tosiaan ihania. On kiva kun kielitaito kehittyy ja lukemallahan sitä oppii lisää, kohta luet varmaan jo aikuistenkin ruotsinkielisiä kirjoja. Minustakin lastenkirjat ja sarjikset (ja lehdet) ovat hyviä kielen opetteluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jos löydät jostain sen Marie Hermansonin spefi-novellikokoelman, josta bloggasin tammikuussa, sitä kannattaisi ehkä kokeilla. Sen kieli ei muistaakseni ollut kovin vaikeaa.

      Poista
    2. Hyvä, että hoksas alottaa näistä lastenkirjoista. Ne ei liian pitkiä ja vaikeita.

      Poista
    3. Niin ja joo, mun pitää kyllä nyt rueta kaiveleen tuo Hermansonin kirja jostain luvun alle!

      Poista