25 elokuuta, 2023

Natalia Batista: Sword Princess Amaltea- mangatrilogia

 Törmäsinpä tällaiseen mangatrilogiaan! Mielenkiinnon herätti eritoten se, että tässä on sukupuoliroolit käännetty päälaelleen. Naiset ovat ne, jotka hallitsevat ja ovat vahvoja ja miehet ovat heikkoja ja suojeltavia.



Amaltea on prinsessa, jonka tehtävä on lähteä pelastamaan prinssi pulasta. Amaltea ei millään haluaisi, mutta lähtee lopulta pakotettuna. Matkalla tietenkin kohdata vaaroja, kuten rosvoja ja lohikäärmeitä. Lisäksi Amaltea alkaa nähdä asioita uusin silmin ja kohdata omaa hyväosaisuuttaan. Prinssikin pitäisi saada vietyä kotia. Uintiretken seurauksena heidän sukupuolensa vaihtuvat hetkeksi ja varsinkin se avaa Amaltean silmiä. Lisäksi Amaltean sisko Dorotea yrittää lyödä kapuloita rattaisiin prinssin pelastamisen ja kotiin viennin suhteen. Sitten on vielä äidit!

Tätä oli kyllä jännää lukea. Amaltea on aika hemmoteltu ja yksoikonen tyyppi, mutta onneksi hän kasvaa tarinan aikana, eikä oo enää niin pläh. Prinssi, jota Amaltea pelastaa, on aika mainio. Lukiessa vähän naurattaa tuo sukupuoliroolien toisinpäin olo ja silti ei naurata yhtään. Ne roolit on esitetty hyvin stereotyyppisesti, eli naiset ja kauneus, miehet ja taistelut jne. Hyvin silmiä avaava tämä silti on! Voin suositella tämän lukemista. Tykkäsin. Batistan tyylistä tykkäsin niin, että ois kivaa lukea lisää hänen tuotoksiaan.

2 kommenttia: