23 elokuuta, 2023

Erika L. Sánchez: I am not your perfect mexican daughter

Tää oli hyvä kirja! Postauksen kirjoittaminen on vaan kestäny ja kestäny.




Päähenkilö on Julia, Chicagossa asuva ja lukiota käyvä meksikolaisen perheen tytär. Hänen isosiskonsa Olga on vastikään kuollut. Julia kamppailee sen kanssa ja vanhempiensa tiukkuuden kanssa. Julia kun ei ole mikään täydellinen meksikolainen tytär kuten Olga oli. Vai oliko sittenkään? Kirjassa seurataan Julian elämää Olgan kuoleman jälkeen. Hän käy koulua, viettää aikaa kavereidensa kanssa, ottaa selvää Olgan elämästä ja koittaa selvitä eritoten äitinsä kanssa, heillä kun on melkein aina sukset ristissä toistensa kanssa. 

Tykkäsin tästä paljon. Julian elämä aukeni eteen just niin raadollisena ja myös hetkittäin niin ihanana ku se on ton ikäisellä. Muistelenpa omia lukioaikojani ni tuollaista se suunnilleen oli. 

Isoja teemoja kirjassa, kun suru, suhteet vanhempiin, tulevaisuus ja mielenterveys. Hienosti niitä käsitelty tässä! Eli voin suositella lukemista.

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että tykkäsit tästä! Minulla on ollut tämä hyllyssä jo monta vuotta, mutta en ole saanut vielä luettua. Kiinnostava kirja joka tapauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa pian saisit luettua! Ois kiva kuulla, että mitä sinä tykkäsit tästä.

      Poista