08 elokuuta, 2023

3 jännäriä

Tullu luettua dekkareita taas ihan uutterasti. Jännästi aina alan lukea dekkareita, ku elämä on joltain kohen liian raskasta ja/tai stressaavaa.




Holly Jackson: Kiltti tyttö, julma kosto
suomentaja: Leena Ojalatva

Jatkoin Jacksonin dekkaritrilogiaa. Tää sen toinen osa. Edellisen osan tapahtumista on kulunu joitain kuukausia. Pipin ystävän veli katoaa ja lopulta hän suostuu pitkin hampain tutkimaan tapausta, vaikka pelko kolkutteleekin takaraivossa edellisen kirjan tapahtumien takia. Pip tekee Ravin kanssa podcastia edellisen kirjan tapahtumista ja käyttää podcastiaan myös kadonneen Jamien etsintään. Yhdessä he tutkivat katoamista tässäkin kirjassa.

Kirjan rakenne on sama ku edellisessä eli välillä on puheluiden yms litterointeja ja viestittelyketjuja ja sitten taas tavallista tapahtumien kerrontaa. Tykkään tästä tyylistä! Kirja oli oikein vetävä. Odotan kyllä innolla seuraavan osan ilmestymistä.




Jane Harper: Kadonnut mies 
suomentaja: Mari Hallivuori

On kolme veljestä, joilla ei ole kauhean hyvät välit. On isot maatilat, isot eli kymmeniä kilometrejä laidasta laitaan. Veljesten maatilat vierekkäin ja silti he näkevät harvoin. Yksi veljeksistä löytyy kuolleena autiomaasta. Siitä alkaa kuoleman ja myös välien selvittely. Harper on kutonut taas verkon veljesten tapauksen ympärille. Hitaasti tarina ja taustat kerivät auki. Mikään ei olekaan ihan siltä miltä näytti. Murhaajaakaan en arvannu ku ihan vasta lopussa. 

Tää oli taattua Harperia. Odotan kovasti seuraavaa suomennosta!




Elina Backman: Kun jäljet katoavat

Tää on toinen osa Saana Havas- sarjasta. Saana ja miesystävänsä Jan tutkivat toisistaan tietämättä samaa katoamistapausta. Tässäkin kirjassa on podcasti mukana, kun Saanaki tekee podcastia edellisen kirjan tapahtumista ja myös hän käyttää podcastiaan kadonneen etsimiseen. Muuten tää kirja on ihan erilainen verrattuna Jacksonin kirjaan. Murha ja katoamistapaus liittyvätkin yhteen ja Janilla kollegoineen ja Saanalla melkein itekseen onkin selvittely tapauksissa. Myös Janin ystävä, psykologi ja profiloija, liittyy tapaukseen mutkan kautta. Ratkaisu tuli osittain puskista. Ihan en osaanu oottaa tätä kuviota, mikä paljastui kaiken takaa. Hyvin piti kyllä otteessaan tämäki dekkari, niinku kaksi yllä olevaakin. Pakko saada pian käsiin Backmanin seuraava Havas-kirja. Niin taiten hän luo nää tarinat.


Ookko lukenu nää? Mitä oot tykänny? Tai aiokko lukea, jos et oo lukenu vielä?

6 kommenttia:

  1. Kaikista olen kuullut, mutta en ole ainuttakaan lukenut. Backmanilta olen lukenut uudesta sarjasta ykkösosan, joka oli ihan jees.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäpä sitten luettavaa, jos joku päivä kiinnostaa tarttua näihin.

      Poista
  2. Olen lukenut Backmanin ja Harperin dekkarit, joista tykkäsin molemmista. En ymmärrä, miten ihmiset pystyvät elämään Australian helteissä. Eikö se murhattu kuollut janoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyi, tänään Oulussa ollu 30 hellettä ja melko tuskasta oli ku piti lähtä helteeseen, yäk. En minäkään ymmärrä miten Australiassa voi asua! Tai missään muuallakaan helteisessä maassa. Kaikkeen kai tottuu. Se murhattu jätettiin kuolemaan sinne erämaahan, eli joo, janoon kuoli.

      Poista
  3. Minäkin olen lukenut Harperin ja Backmanin kirjat ja hyviä molemmat. Ensimmäinen kirja on uusi tuttavuus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeileen Jacksonin kirjoja. Ehkä jopa tykkäisit?

      Poista