11 joulukuuta, 2023

Lina Areklew: Juhannusruusut & Satu Rämö: Jakob

 Kaksi dekkaria, joiden tunnelmissa mennään juhannuksesta jouluun, kesän lämmöstä talven kylmyyteen. 




Lina Areklew: Juhannusruusut
kääntänyt Laura Kulmala

Mulle uusi ruotsalainen dekkarisarja tää. Kiinnosti koska "Juhannusruusut aloittaa Ruotsin idylliselle Korkearannikolle sijoittuvan Ulvönin murhat -sarjan, joka yhdistelee onnistuneesti jännitystä ja ihmissuhteita. Synkkiä tapahtumia ratkovat kotiseudulleen palannut poliisi ja Estonialta pelastunut mies, joka etsii totuutta.

Fredrik Fröding on elämässä pettynyt entinen poliisikokelas, joka menetti perheensä Estonialla ja etsii edelleen hukkunutta veljeään. Sofia Hjortén on rikostutkija, joka on palannut kotiseudulleen tehtyään uraa Tukholmassa. Viisitoista vuotta sitten heillä oli lyhyt suhde. Nyt heidän tiensä kohtaavat juhannuksena Ulvönin saarella. Sofia tutkii raakaa murhaa, Fredrik on ainoa epäilty."

Tää kyllä oli mielenkiintoinen loppuun asti. Moni mutkia tapahtui. Päähenkilöt vähän jänniä, ku välillä tykkäsin ja välillä en. Mutta se ei kyllä haittaa! Aion lukea seuraavankin osan tästä sarjasta! Oli sen verran mukaansa tempaavaa tämä teksti.





Satu Rämö: Jakob

Halusin niin kovasti päästä lukemaan tämän jatko-osan, että en malttanut odottaa tätä kirjastosta, koska olin varausjonossa sijalla 199, vaan ostin tän ittelle e-kirjana.

Murhia taas tapahtuu ja niitä tutkitaan. Jakob joutuu lähtemään kesken murhatutkimusten Suomeen, koska hänen exä on muuttanut sinne uuden miehensä kanssa ja huoltajuuskiista käydään siten Rovaniemen käräjäoikeudessa. Tästä päästäänkin sitten siihen, mikä ärsytti kirjassa paljon: että Jakob onkin väkivaltainen kuspiä, kun exänsä onnistunut ärsyttää hänet raivon partaalle. Olin vaan, että hohhoijaa. Paremmin ois menny läpi, jos tästä ois vihjailtu aiemmissa osissa. Toinen ärsytys oli sitten se, että Islannissa tutkinnan alla oleva murhasarja ylsi lonkeronsa Suomeen ja ah niin kätevästi Jakobin exä uuden miehensä kanssa tulee murhatuksi ja Jakobia epäillään siitä. 

Muuten tää oli kyllä just niin hyvä ku aiemmatkin kirjat ja annoin ärsytyksistä huolimatta viis tähteä tällekin, koska ahmin tän kirjan kaikesta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti