20 kesäkuuta, 2024

Chi Ta-Wei: Kalvot

Instagrammissa kirjoitin tästä näin:

"Mitä mää just luin? Aivot nyrjähti. @taweichi kirjoitti ja @rauno_sainio suomensi ja minä luin ja nyt haluan itsekin olla androidi. Haluan myös matkustaa T:n kaupunkiin meren pohjaan."


Tää oli kyllä niin hyvä kirja! Ai että! Varsinkin lopussa alko tulla esiin asioita, joista hämmentyi ja hoksasi, että mikään ei olekaan niinkuin oli kuvitellut. Momoon pystyi samaistumaan monin tavoin. Kirjan maailma oli niin mielenkiintoinen ja sinne haluaisi päästä näkemään, miten kaikki on järjestetty meren pohjassa.

"Vuonna 2100 ihmiskunta on paennut otsonikatoa ja ilmastokriisiä merenpohjaan. Uutta maailmaa suojakalvojen alla hallitsevat mediajätit, ja raskaat työt on sälytetty androideille.

30-vuotias palkittu ihonhoitospesialisti Momo ei tunne sopivansa maailmaan ympärillään, vaan pysyttelee omissa oloissaan. Häntä kalvaa etääntyminen äidistä, joka katosi hänen elämästään, kun Momo joutui pikkutyttönä vaikeaan leikkaukseen.

Äidin yllättävä yhteydenotto 20 vuoden jälkeen panee Momon hiljalleen kyseenalaistamaan sukupuolensa, muistinsa, koko todellisuutensa rajat.

Kalvot on kaunis ja hämmentävä, pikkuhiljaa auki punoutuva mysteeri, jota on verrattu esimerkiksi Kazuo Ishiguron teoksiin."

Toivottavasti Chi Ta-Weiltä suomennetaan vielä lisää kirjoja! Haluan päästä lukemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti