10 kesäkuuta, 2024

#dekkariviikko: Sarah Penner: Lontoon salatieteellinen seura

Luin Pennerin ekan kirjan Myrkynkeittäjä 2v sitten ja tykkäsin siitä. Siksipä halusin lukea tän tokankin! Itseasiassa kuuntelin tämän sattuman kautta äänikirjana, ku Ellibsistä löyty ja päätin vain testata, että miten se sujuis näin. Kirjan luki Vilma Kinnunen ja tykästyin hänen ääneensä melkosen paljon.


Tämä se olikin mysteeri! Kuten kirjan nimestä voi päätellä, Lontoon salatieteellinen seura oli isossa osassa kirjan juonta. Kaikki liittyi siihen jotenkin, kuten takakansitekstikin jo jotain valaisee:

"Luoja armahtakoon miestä, joka päätyy kostonhimoisen meedion viholliseksi...
1873. Pariisin laitamilla sijaitsevassa hylätyssä linnassa on alkamassa hämyisä istunto, jota johtaa arvostettu spiritualisti Vaudeline D'Allaire. Hänet tunnetaan maailmanlaajuisesti kyvystään loihtia murhan uhrien henkiä esiin, jotta heidän tappajiensa henkilöllisyys paljastuisi.

Lenna Wickes on saapunut Pariisiin etsimään vastauksia sisarensa kuolemaan. Vaudeline saattaa olla avain hänen kysymyksiinsä, mutta ensin Lennan on voitettava oma logiikkavetoinen ennakkoluulonsa okkultismia vastaan.

Kun Vaudeline kutsutaan Englantiin ratkaisemaan korkean profiilin murhaa, Lenna lähtee hänen mukaansa. Naiset tekevät yhteistyötä Lontoon salatieteellisen seuran vaikutusvaltaisten herrasmiesten kanssa ratkaistakseen murhamysteerin. Pian he alkavat kuitenkin epäillä, etteivät ole pelkästään selvittämässä rikosta, vaan kenties sotkeutuneet itse sellaiseen..."
Vaudelinella ja Lennalla on molemmilla syynsä epäillä seuraa. Vaudelinella ystävänsä takia ja Lennalla siskonsa takia. He ratkovat näitä kahta murhaa ja päätyvät aikamoisiin tilanteisiin. Syyllisen arvasin ehkä kirjan puolivälissä, mutta loppuun asti piti päästä, että selvisi mikä sen homman takana oli. Kirja oli jännä ja ilolla kuuntelin sitä eteenpäin.

Olen kyllä tykästynyt Sarah Pennerin kirjoihin tämän ja edellisen lukemani perusteella. Toivottavasti häneltä tulee vielä paljon kirjoja ja ne myös suomennetaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti