15 kesäkuuta, 2024

#dekkariviikko: Christina Wahldén: Miehiltä kielletty

 Sainpas viimein tartuttua tähän Wahldénin kolmanteen Darwin-dekkariin!
"Paikka, joka on pyhitetty vain naisille. Kaivosyhtiö, jolle mikään ei ole pyhää. Murha, jonka tekijä on löydettävä, ennen kuin on liian myöhäistä.

Paikallinen poliitikko löytyy Darwinin oikeustalosta murhattuna. Tämä on hiljattain antanut kaivosyhtiölle luvan suorittaa kaivauksia paikalla, joka on alkuperäisväestölle pyhä. Gulgulan synnytysluola, jota alkuperäisväestön naiset ovat käyttäneet tuhansien vuosien ajan, on vaarassa tuhoutua. Raivostuneet mielenosoittajat painostavat poliitikkoja ja poliisia.

Murhaa tutkivat Jess ja Bluey saavat todeta, että tapaus on paitsi monimutkainen, myös erittäin tulenarka. Jännite kaupungissa kasvaa kasvamistaan.

Jessille tapaus on erityisen vaikea, sillä hänen on kuulusteltava niin ystäviään kuin sukulaisiaankin. Voisiko joku alkuperäiskansaan kuluva todella olla teosta vastuussa?"Tämä oli yhtä hyvä kuin kaksi edellistäkin osaa! Mielenkiinnolla seurasin itse rikostutkintaa sekä Jessin ja Blueyn omissa elämissä tapahtuvia kiemuroita. Murhien kiemurat olikin sitten kunnon kiemuroita. En arvannut murhaajaa. Sitten taas kaivosyhtiön hommat oli oma juttunsa ja Jessin perhe liittyi niihin yhdellä tavalla. Kaiken kaikkiaan nautin lukemisesta ja toivon, että Wahldén kirjoittaa lisää tätä sarjaa. Oon tykästynyt näihin henkilöihin niin paljon.

2 kommenttia: