11 kesäkuuta, 2024

#dekkariviikko: Julie Berry: Kunnes kerron totuuden

 Luin tämän Kirjojen pyörteissä -blogin Jennyn kanssa. Tämä olikin jännä kirja ja herätti monenlaisia tunteita lukemisen aikana!


Takakansiteksti oli oikein lupaava ja sai tarttumaan tähän kirjaan:

"Pian totuus paljastuu: mitä Judithille ja Lottielle oikein tapahtui? Millaista salaisuutta kantaa Judith, mykkä ja hyljeksitty tyttö, jonka kieli on leikattu poikki? Hypnoottisen jännittävä rakkaustarina, trilleri ja kidnappausdraama. Neljä vuotta sitten Judith ja Lottie katosivat. Kaksi vuotta myöhemmin Judith palasi, mutta yksin. Lottien ruumis löydettiin joesta. Vain Judith tietää, mitä tapahtui, mutta hän on mykkä. Silti Judith on täynnä äänetöntä puhetta, vihaa, muistoja, kaipuuta ja ennen kaikkea pakahduttavaa rakkautta lapsuudenystäväänsä Lucasia kohtaan. Lucas on menossa naimisiin kylän kaunottaren, Marian, kanssa, kun tulee tieto, että vihollinen on hyökkäämässä. Maria rohkaisee Judithia opettelemaan puhumaan. Vähitellen salaisuudet alkavat paljastua ja Judithin elämä muuttuu draamaattisella tavalla."
Tämä kirja oli kyllä melkoinen. Moni asia pisti miettimään. Mielenkiintoisinta tässä oli Judithin päänsisäisen maailma ja miten vähän se lopulta kommunikoituu ulos ilman puhetta. Tosi tylyä! Pohdittiin Jennyn kanssa, että kirjan tapahtumat sijoittuvat ehkä jonnekin 1700- tai 1800-luvulle. Ajanhenki näkyy. Esimerkiksi Judithin äidin suhtautuminen tyttäreensä, koska ei usko tämän olevan enää neitsyt, joten tytär on portto, arvoton. Eikä hän luota tyttäreensä tässä asiassa.

Kirjan tapahtumat olivat kyllä jännittäviä. Loppu oli aika odottamaton, että miten asiat kääntyivät ja menivät lopulta. Sitä kaikkea oli jännää lukea ja välillä ahmin tätä menemään. Tästä kirjasta on hankalaa kertoa, ettei spoilaa. Suosittelen lämpimästi tän lukemista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti