09 elokuuta, 2024

Sarjakuvia

 Kolme ihan erilaista sarjakuvaa. 

 

 
Jaana Suorsa: Rillit - tarina synestesiasta 

Suorsan sarjakuva Rillit kertoo tosiaan synestesiasta eli siitä, miten hän näkee kirjaimet ja numerot erivärisinä lukiessaan. Oli aika mielenkiintoinen! 



Mikko Jylhä toim. & Tessa Astre toim.: Haavoilla

Tämä sarjakuva-antologia käsittelee seuraavaa:

"Haavoilla on kertomus hoitolaitoksesta, sen toimintakulttuurista, hierarkiasta ja asukeista.

Mikä meitä vaivaa ja mistä apu voisi löytyä? Riittääkö meille vaivojen hoitaminen, vai pitäisikö koko ihmisyyttä vaalia yhtenä kokonaisuutena? Hoitolaitoksessa kysymystä päästään tarkastelemaan monen eri hahmon näkökulmasta.

Tekijät: Anniina Heikkilä, Taru Kortelainen, Henry Sahrman, Lila Törmänen, Heli Nurmi, Sisko K., Lilja Kettunen, Ida Kortesalmi, Aino Laine, Henni Miikkulainen, Iikka Backman, Sara Ahola, Kasperi Mustonen, AnotherRemains, Micael Veteläiänen, V. Mourujärvi, E.M.

Toimittaneet Tessa Astre ja Mikko Jylhä.

Limingan taidekoulu on sivistänyt taideaineissa ihmisiä jo vuodesta 1966 saakka. Kaksikymmentäkolmevuotias sarjakuva- ja animaatiolinja tuottaa vuosittain albumin tai omakustannesarjoja, joissa opiskelijat perehtyvät sarjakuvaan - yhteistyöstä ja ideasta valmiiseen painotuotteeseen."

Pidin tästä!



Liv Strömquist: Peilisalissa
suomentanut Helena Kulmala

Strömquistin Peilisalissa käsittelee fyysistä kauneutta ja sitä mitä kaikkea ihmiset ovat valmiita tekemään sen eteen. Paljon heräsi ajatuksia ja myös välillä tuli surullinen olo. Miksi meidän maailma on tällainen, että katoava fyysinen kauneus on niin ylitse muiden? Etenkin naisilla on siitä hirveät paineet. Tai no, siksi kait kauneus on niin tärkeää, koska se on yksi kätevä keino alistaa naisia ja pitää heidät ruodussa.

Tämä oli taattua Strömquistia! Kannattaa lukea, jos aihe yhtään kiinnostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti