18 elokuuta, 2024

Jessikka Aro: Putinin maailmansota - Venäjän salaiset operaatiot lännen tuhoamiseksi

Koska olin eilen kuuntelemassa Oulun muusajuhlilla esiintynyttä Jessikka Aroa ni päätin sen kunniaksi viimein naputella myös tämän kirjabloggauksen loppuun. Kiitos Jessikka Aro näistä kirjoista! Fanitan sinua niin paljon!💖


Tämä kirja oli yhtä silmiäavaava kuin edeltäjänsä Putinin trollit. Minusta on pelottavaa, että mitä kaikkea ihmiset ovat valmiita tekemään vallan, rahan, koston jne takia. Niinkuin Putinkin tekee nyt kaiken aikaa. Ja niin moni ihminen lähtee siihen touhuun mukaan. Samaan aikaan se ei ole ollenkaan yllättävää, inhimilliset arvot ovat niin vähän arvostettuja tässä kapitalistisessa ja patriarkaalisessa maailmassa.

Kirjan alkuosa käsittelee Smolenskin lentoturmaa, jossa kuoli Puolan poliittinen eliitti: presidentti, puolustusvoimien korkeita jehuja, ministereitä yms. Mulla ei ollut mitään mielikuvaa koko lentoturmasta muuten, kuin että olen tainnut kattoa Lentoturmatutkinnan jakson siitä ja siitäkään en muista oikein mitään. Aro avaa turman tapahtumat, turmassa kuolleiden elämiä ja läheisten kokemuksia sen jälkeen, Venäjän paskamaista toimintaa ja Puolan johdon paskamaista toimintaa. Kirjan loppupuolella Aro jatkokertoo edellisessä kirjassaan kuvaamiaan kokemuksiaan vainoamisesta ja mitä oikeudenkäyntien jälkeen on tapahtunut. Lisäksi kirjassa tuodaan esiin myös Ghanassa ollut trollitoimisto ja kuvataan Venäjän Viroon tekemää karseaa totaalikyberhyökkäystä vuosien takaa. 

 Maailma ryskyy kaiken aikaa. Luin yllättyneenä Ylen jutun siitä, kun Puola valmistautuu sotaan Venäjän kanssa. Olin vaan, että hä. Venäjä pommittaa Ukrainaa. Israel pommittaa Gazaa, Libanonia ja Irania. Malissa ja Nigeriassa paukkuu, Kongossa todella rauhatonta, Itä-Afrikan maissa on nälänhätä. Afganistanissa naisilla ei ole enää oikein mitään ihmisoikeuksia. Huokaus. Tää tulipalo senkus leviää, varsinkin kun ilmastonmuutos aiheuttaa jo nyt valtavia ongelmia eripuolella maailmaa. Silläkin tämä kirja avas silmiä lisää. Kuinka kätevästi jotkut toimii kaiken takana ja ottaa ilon irti tilanteista. Venäjällä on näppinsä pelissä vaikka ja missä iloisesti hybridisodankäyntiä hyödyntäen.

2 kommenttia:

  1. Hei joku muukin katsoo Lentoturmatutkintaa! :D Mutta joo, mitä enemmän uutisia seuraa, sitä huonommalta maailman tilanne tuntuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahistava meno on päällä kaiken aikaa. Sitä suuremmalla syyllä pitää lukea kirjoja.

      Poista