14 elokuuta, 2024

Terttu Pajunen-Kivikäs: Jäniksenä avaruuslaivassa & Martha Wells: Oikullinen protokolla

Tänään tarjolla ois naisten kirjoittamaa scifiä! Ihan vanhempaa kotimaista ja sitten vähän tuoreempaa tuolta rapakon takaa.


Terttu Pajunen-Kivikäs: Jäniksenä avaruuslaivassa

Tämä kirja kertoo sisaruksista, Leenasta ja Juhasta, joiden setä on varustautumassa avaruuslennolle Kuuhun ja he haluavat ehdottomasti setänsä matkaan.

"Terttu Pajunen-Kivikkään uuden nuortenkirjan jännittävät tapahtumat on sijoitettu tulevaisuuteen. Maata kiertävällä avaruusasemalla on kuumeisesti valmistauduttu kuuhun suoritettavaa avaruusmatkaa varten. Kun lähtöhetki on koittanut, avaruuslaivat syöksyneet liikkeelle ja maa peruuttamattomasti jäänyt taakse, eräs retken johtajista tiedemies Teräs kokee epämiellyttävän yllätyksen: hänen 15-vuotias veljenpoikansa Juha ja tämän sisar Leena ovat salaa hankkiutuneet mukaan avaruuslaivalle."

Kirjan tapahtumat ovat kyllä melkoinen seikkailu ja tätä oli hauskaa lukea, vaikka todellakin huomaa kirjan kirjoitusajankohdan eli 1950-luvun ja kohderyhmän, eli lapset ja nuoret, lukiessaan. Villiä, ettei muka huomata jäniksiä avaruusaluksissa. Ei ollut ihan uskottavaa, mutta sopii tarinaan hyvin. Sisarusten seikkailu oli kyllä melkoinen! Viihdyttävä toden totta! Tää kannattaa lukea, jos kiinnostaa tämmönen vanhempi scifi.




Martha Wells: Oikullinen protokolla
suomentanut Mika Kivimäki

Sitten tätä nykyaikaisempaa scifiä! Tämä on Murhabotti-sarjan kolmas osa ja ei kyllä ollut niin hyvä kuin aiemmat. No, tarina etenee, kun Murhabotti yrittää selvittää menneisyytensä asioita ja tähän väliin tarvittiin vissiin tämmönen ikäänkuin välipala. Aion todellakin silti lukea seuraavan osan, kun se nyt ilmestyy syksyllä! On nämä kirjat sen verran viihdyttäviä ja kevyttä luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti