13 joulukuuta, 2022

Camilla Läckberg: Käenpoika

Olipa ihanaa palata Fjällbackaan monen vuoden tauon jälkeen! 💗 Edellisen Läckbergin kirjan olen lukenut 2019. Silloin mun tunnelmat oli, että tarvii taukoa Läckbergistä ja Fjällbackasta. 



 

Takakansiteksti:
"Fjällbackaa järisyttää kaksi kauhistuttavaa tapausta, joilla ei tunnu olevan yhteyttä toisiinsa.

Tunnettu valokuvaaja löydetään galleriasta raa’asti murhattuna. Toinen silmitön veriteko tapahtuu pienellä saarella, jossa Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittaja Henning Bauer kirjoittaa maailmankuulun kirjasarjansa kymmenettä osaa.

Tanumsheden poliisiasemalla Patrik Hedström kollegoineen ei pääse tutkinnassa eteenpäin. Samaan aikaan Erica Falck penkoo 1980-luvulla Tukholmassa murhatun transnaisen traagista tapausta. Ericalle alkaa vähitellen kirkastua, kuinka menneisyyden langat solmiutuvat nykyisyyteen – ja että vanhat synnit heittävät pitkiä varjoja."


Tää kirja oli taattua Läckbergia. Oon tosin lukenu vaan tätä Fjällbacka-sarjaa, koska muut Läckbergin kirjat ei oo kiinnostanu mua. Pitkän tauon jälkeen mietin, että huh ku ei muista aiempien kirjojen tapahtumia juurikaan. Esimerkiksi Erican sisko Anna. Eikö hällä oo kolme lasta? Tässä kirjassa mainitaan vaan nuorimmainen Flisan. Missä ne kaks muuta on? Koitin googlettaa, mutta en saanu apua. Kaikkea tämmöstä pientä.

Tää oli hyvä kirja. Ahmin tän parissa päivässä. Juoni oli hyvä. Murhaajaa en arvannu, ku ihan lopussa ja sitä toista murhaajaa en edes arvannut! Mahtavaa oli se, että kirjassa oli transnainen ja asian käsittely oli nähdäkseni hyvää. Mielenkiintoista oli myös Erican raskaus ja pohdinnat abortista, koska lapsen vammaisuus oli hyvin mahdollista.

Toivottavasti tää sarja vielä jatkuu! Oli niin kivaa lukea tuttujen tyyppien elämästä pitkästä aikaa.

6 kommenttia:

  1. Pitää itsekin hypätä taas jossain välissä Fjällbackaan! :) Kiva sarja.

    VastaaPoista
  2. En muista olenko lukenut tästä sarjasta kuin yhden osan, senkin varmaan jo ennen nykyistä blogiani. Siitä kyllä tykkäsin, joten pitäisi joskus jatkaa Fjällbackassa. Olen vain aika huono lukemaan sarjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää tykkään lukea sarjojakin, mutta rajansa niiden pituudella.

      Poista