07 syyskuuta, 2023

Femi Kayode: Pimeän jäljillä

 Oi! Tää oliki mahtava dekkari! Sanosin, että psykologinen trilleri aiheensa puolesta. Lähtöasetelma on tämä:
"He tietävät jo, kuka murhaaja on. Nyt heidän täytyy saada selville, miksi miehet murhattiin.

Femi Kayoden dekkarissa Pimeän jäljillä psykologi matkaa Nigerian syrjäseudulle selvittämään syytä kolmen nuoren yliopisto-opiskelijan julmaan murhaan

Kun kolme nuorta yliopisto-opiskelijaa murhataan julmasti nigerialaisessa yliopistokaupungissa, murhat ja niiden tekijät tallentuvat sosiaaliseen mediaan kuvina ja videoina. Koko maailma tietää, kuka opiskelijat murhasi, mutta kukaan ei tiedä miksi. Kun murhien oikeudenkäynti alkaa, pyytää yhden uhrin varakas isä psykologi Philip Taiwoa selvittämään, miksi nuoret miehet surmattiin.

Väkijoukkojen käyttäytymiseen erikoistunut Taiwo ei ole poliisi tai etsivä, mutta yliopistokaupunkiin saavuttuaan hän huomaa, että jokin taho ei halua hänen olevan paikalla eikä varsinkaan selvittävän murhien motiivia. Mutta pian tutkimus muuttuu kilpajuoksuksi kelloa vastaan, sillä kolme murhattua nuorta miestä eivät ole jäämässä tapahtumien ainoiksi uhreiksi.

Femi Kayoden Pimeän jäljillä on Nigerian syrjäseuduille sijoittuva trilleri, jonka syke kiihtyy vääjäämättä aina viimeiselle sivulle asti."


Tää oli kyllä mielenkiintoinen ja jännittävä! Philipin tutkimukset apulaisensa kera olivat hetkittäin piinaavia ja yllätyksiä täynnä. Ihmismielen sokkelot on välillä niin kummia. Mikä saa kenetkin toimimaan niinkuin toimii. Lisäksi soppaa sekotti Philipin hankaluudet vaimonsa kanssa ja sieltä paljastuki ihan muuta kuin miltä se näytti. Tykkäsin siitä ja se oli yllättävää, mutta niin hienoa, että tällaisiakin puolia tuodaan esiin. Lisäksi seurattiin nimettömän henkilön tarinaa, joka liittyi opiskelijoiden lynkkaukseen ja yllättävällä tavalla sekin. Tykkäsin, kun tässä kirjassa oli niin paljon yllätyksiä. Ei semmosta suoraviivaista ja helposti ennustettavaa tarinaa, mitä monissa dekkareissa on.

Tää oli niin hyvä dekkari, että toivon isosti ja kopolla kourin Kayodelta lisää luettavaa!

8 kommenttia:

 1. Luin tämän taannoin enkuksi tuoreeltaan ja olen harmitellut, kun ei ole jatkoa kuulunut. Mutta odotus palkitaan vihdoin marraskuussa, kun ilmestyy sarjan toinen osa (Gaslight)!

  VastaaPoista
 2. Tästä olen joskus kuullut, mutta olen sittemmin unohtanut kokonaan. Nigeria on kiinnostava miljöö ja tässä olisi varmasti vaihtelua ainaisiin pohjoismaisiin dekkareihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on tosiaan vaihtelua! Ei ihan perinteinen dekkari.

   Poista
 3. Minua kiinnosti tämä, mutta en päässyt alkua pitemmälle, kun se alku oli niin väkivaltainen. En tiedä pitäisikö joskus vielä yrittää uudestaan. Nigerialainen dekkari kiinnostaisi kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo alun jälkeen enää ollu niin väkivaltainen. Se rikos, jota tutkitaan on karsea kyllä.

   Poista