15 syyskuuta, 2023

Sointu Borg: Röyhkeästi rohkea: näin haistatat asialliset vitut

 Sointu Borg on kyllä ihan mahtava asennemuija! Törmäsin häneen ekan kerran, kun kuuntelin Areenasta Tuija Pehkosen podcast-sarjaa Kiltin tytön tottelemattomuuskoulu. (Sarja on mahtava! Suosittelen kuuntelemaan!)


Podcastin jaksossa mainittiin tää Borgin kirjoittama kirja ja jakson perusteella kiinnostuin tästä. Kun sitten satuin kirjastossa törmäämään tähän lyhytlainahyllyssä niin nappasin mukaan. Tää kirja on ollu ensin äänikirja ja siitä sitten muokattu vielä paperikirjaversio. Hyvä niin! Muuten ois jääny mulla kokematta.

Borg lataa asiaa tässä kirjassa. Hän kertoo omista kokemuksistaan joka luvun alussa, niin hyvässä kuin pahassa. Niiden kautta käydään läpi itsetuntoa, minäkuvaa, kiltteyttä, tunteita kuten häpeää jne. 

Tän kohdan kirjoitin itselleni ylös:

"Muista, että nöyryys ja nöyristely ovat kaksi täysin eri asiaa. Sinun ei tarvitse kumartaa ketään, joka ei kunnioitustasi ansaitse. Sinä olet itsesi suojelija. Et saa antaa kenenkään nöyryyttää tai halventaa sinua. Olet itsellesi velkaa sen, että vedät rajat ja pidät huolta itsestäsi. Olet arvokas ja rakastettava, ilman minkäänlaisia meriittejä tai suorituksia. Sinä ja minä emme tarvitse kusipäiden hyväksyntää, riittää että meillä on itsemme.

Jos ihmiset ympärilläsi tuntevat olonsa epämukavaksi, tuntekoot. Se, että otat oman tilasi, ei tarkoita muiden päältä kävelemistä tai muiden tilan varastamista. Kun pidät puolesi, tiedät syvällä sisimmässäsi, että sinulla on oikeus omaan reviiriisi. Se huokuu sinusta levollisuutena ja kauneutena. Ihmiset aistivat, että olet oppinut rakastamaan itseäsi."

Borgin kirjaa voin suositella lämpimästi kaikille! Tää on hyvällä tyylillä tehty kirja ja kannustaa olemaan itsensä puolella.

2 kommenttia:

  1. Todella hyvä ja tarpeellinen tuo sitaatti, jonka olet kirjasta itsellesi muistiin kirjoittanut. Pitäisi pitää mielessä erityisesti tuo tuon ekan kappaleen ajatuksia.

    VastaaPoista