14 syyskuuta, 2023

Magdalena Hai: Sarvijumala

Olipas tämä ihana kauhukirja! Jos nyt kauhukirjasta sellaista voi sanoa... 
Mutta niin. On Lauri, joka joutuu perheensä kanssa autokolariin, jossa hänen äitinsä kuolee ja isä joutuu teholle pitkäksi aikaa, eikä tiedä, että miten hänen käy. Kun Lauri itse pääsee sairaalasta, hän muuttaa tätinsä luo asumaan siksi aikaa, että nähdään miten hänen isänsä käy. Serkkujensa luona Lauri könköilee keppien kanssa ja yrittää selvitä kaiken kanssa. Yhtään helpommaksi asiaa ei tee se, että hän alkaa nähdä sarvijumalan ja kuolleita ihmisiä. Naapurin Vilja-Maaria kiehtoo ja ihastus nostaa päätään. Mutta mitäs sitten, kun tytön isä on kovan luokan rasisti, eikä varmasti suvaitsisi tyttärellään tummaihoista poikaystävää. 

Nää juonenkuviot vei niin mukanaan. Kirja on 162 sivua pitkä, eli ei kovinkaan pitkä. Tähän on silti saatu juoni mainiosti menemään. Jännitys kasvoi pikkuhiljaa, kun alkoi selvitä asioita Laurin perheen kolarista ja Vilja-Maarian äidistä ja myös Laurin serkun kuollut luokkakaveri ilmestyy kuvioihin. 

Nää lasten ja nuorten kauhukirjat on kyllä just mulle passeleita! Eläydyn aina kirjoihin niin kovasti, että tää taso on se, mikä mulle on tarpeeksi jännittävää, muttei liian. Ihanaa, että tällaisia kirjoja on!

Tää kirja oli kyllä viiden tähden kirja: jännittävä ja ahmittava, henkilöhahmoihin kiintyi ja kirjan loputtua haluaisi jatkoa kirjalle. Täksi ihana kauhukirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti