21 syyskuuta, 2023

Vanessa Nakate: A bigger picture: My fight to bring a new African voice to the climate crisis

 Seurasin Vanessa Nakatea somessa, sillon ku vielä olin siellä. Kirjan halusin ehdottomasti lukea heti kun huomasin sellaisen olevan. 

Hauskasti sattu kirjaa lukiessa Ylellä tulemaan vastaan juttu afrikkalaisista ilmastoaktivisteista. Meidän oikeasti pitää kuulla afrikkalaisia ääniä, koska he saastuttavat maapalloamme vähiten, mutta kärsivät eniten ilmastonmuutoksesta.
Tää kirja kerto Nakaten tien ilmastoaktivistiksi ja kokemuksistaan siitä. Samalla hän kertoi paljon tietoa ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista Afrikassa, jossa se on jo arkipäivää hyvin monessa maassa. Nakate myös antaa vinkkejä siitä, mitä voit tehdä, olit aktivisti tai et. Tää oli hyvin kompakti ja mielenkiintoinen kirja. Nakatella hyvä tyyli kertoa asioista. Paikoin ihan ahmin kirjaa eteenpäin.

Muistuipa taas mieleen itselläkin, että aina voi tehdä jotain, edes ihan pientä. Koska se pienikin on eteenpäin. Pienistä teoista syntyy iso tekojen virta. Ilmaston luhistuminen on jo alkanut, joten olisi hyvä tehdä ees jokin uusi pieni juttu meidän maapallon hyväksi. Vaikka myönnän, että itse kyllä vaan lamaannun joka kerta tämän asian edessä. Onneksi kaikki eivät lamaannu, vaan toimivat!💗

2 kommenttia:

  1. Luin tämän taannoin tuoreeltaan ja minusta oli hienoa, miten Nakate kertoi myös siitä, miten vaikeaa (erityisesti naisen) on olla (ilmasto)aktivisti Ugandassa. Tyttöjen ja naisten ei ylipäätään ole soveliasta hillua kadulla kertomassa mielipiteitään. Luullaan vielä huomionkipeäksi hutsuksi. Voi hieman rajoittaa mielenilmausta tällainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kiinnitti mullaki huomiota tässä kirjassa. Miten erilaista voiki olla.

      Poista