16 syyskuuta, 2024

Jane Austen: Emma & Rachel Billington: Emma and Knightley - Perfect happiness

 Kirjahillan kanssa luin nämä molemmat kirjat: Emman ja Emma & Knightleyn. Ai että! Kiitos, kun sai valittaa Emmasta ja näistä mahdottomista tyypeistä kirjoissa. Ja nimenomaan hyvällä tavalla valittaa, koska kirjat kuitenkin niin hyviä, ettei niitä voi jättää kesken!

Krhm. Minä ihan vain pikkusen jälkijunassa kirjoitan näistä kirjoista. Nämä kuitenkin luettu jo kesällä.


Jane Austen: Emma
suomentanut Aune Brotherus

Emma olikin aikamoinen kirja. Mulla ei ollut Austenin suhteen kauheana mitään odotuksia, lähinnä se, että minkälaista tekstiä sitä pukkaa, kun lukee 200v sitten kirjoitettua kirjaa ja vieläpä 600-sivuista opusta. 

Emma olikin sellainen hemmoteltu ja hyvin etuoikeutettu varakkaassa perheessä kasvanut nuori nainen, josta ainakin mun oli vaikea tykätä. Hän hyvin kärkkäästi puuttu toisten asioihin naittamalla heitä ja siitähän sitten seuraa kaikenlaista väärinkäsityksineen päivineen ja sitä touhua seurataan koko kirjan ajan. 😂 Silti tykkäsin tästä kirjasta kovasti. Austenin teksti oli ihan omanlaistaan, kun on tottunut lukemaan enimmäkseen 1900-luvun lopun ja 2000-luvun tekstejä. 




Rachel Billington: Emma and Knightley - Perfect happiness

Billingtonin kirjoittaman jatko-osan aloitin e-kirjana, mutta onneksi sen pysty kaukolainaamaan ni jatkoin sitten sillä, kun kaukolaina saapui.

Tän kirjan tarina jatkuu siitä, mihin Emma päättyi. Tässä seurataan Emman elämää avioliitossa Knightleyn kanssa. Kirjassa riittää draamaa tässäkin. Tosin Emma ei sitä kaikkea itse aiheuta vaan hänen elämänsä ihmiset. Tämä kirja oli hyvin viihdyttävä, vaikka ei tasoltaan ylläkään Austeniin. Toki kirjojen ilmestymisen väli on se 200 vuotta, että selittää monia asioita. Oli mukavaa myös nähdä, että Emma alkoi enemmän ja enemmän reflektoida itseään ja tajuta oman etuoikeutetun asemansa, mikä alkoi jo alkuperäisessä kirjassa.


Mun Austen-huuma tais alkaa tästä.

15 syyskuuta, 2024

Kurpitsa -lukubingo 16.9.-17.11.2024 ja Agatha Christie -lukuhaaste 1.9.-31.10.2024

Päätin sitten osallistua vielä näihinkin lukuhaasteisiin!😂









Katsotaan, mitä saan luettua! Agatha Christietä saisin ehkäpä 2 kirjaa luettua tähän. Lukubingoon enämpikin. Katsotaan!

14 syyskuuta, 2024

Paha mieli, paras mieli -lukuhaaste 15.9.2024-15.3.2025

Worlds_between_the_sheets -instagramtilillä järjestetään taas tällainen lukuhaaste ja päätin tällä kertaa itsekin osallistua tähän.





Lukuhaasteen aihehan on mitä mieltä ylentävin! 😂 Mutta mielenkiintoinen! Katsotaan mitä saan tähän luettua ja kuin paljon.

Ketä muuta kiinnostaa tämä lukuhaaste?

13 syyskuuta, 2024

Runokirjoja

 Tässäpä muutama kesän aikana luettu runokirja! Ovat ihan erilaisia keskenään.


Rimma Erkko toim.: Lohikäärme ja neito - suomalaisia spefirunoja arkistoista

"Nuori neito tuomitaan lohikäärmeen kitaan. Hiitolassa tanssitaan häitä ja noidat mittelevät voimiaan. Hauen vatsasta syntyy poika ja Kuopiosta kuuluu kummia: jotain hyvin outoa lentää sen yllä. Tämän tuopin juojaksi edes Väinämöisestä ei ole!

Tolkieniakin inspiroineet Suomen parhaat maagiset kansanrunot nyt vihdoin yksissä kansissa!

Rimma Erkko (FM) on väitöskirjatutkija, joka tutkii suomalaisia uskomustarinoita. Häneltä on aiemmin ilmestynyt kokoelma suomalaista kauhuteemaista kansanrunoutta, kolme omaa kaunokirjallista teosta ja yksi tietokirja."

Nämä runot oli aika herkullisiakin! Monet tosi kiinnostavia. Mahtavaa, että Erkko on tehnyt tällaisen työn ja koonnut näitä meijän kansanrunoja tällaisen kokoelman.


Sylvia Plath: Ariel
suomentanut Kirsti Simonsuuri

Nyt luin viimein Plathilta myös runokirjan! En kauhean hyvin päässyt näihin runoihin kiinni. En jotenkin vaan ymmärtänyt niitä, en saanut oikein otetta niistä tai löytänyt mitään tarttumapintaa näihin. Hämmentävää! No, onpahan nyt luettu myös runoja Plathilta, eikä vain huippuhyvää romaania Lasikellon alla. Se kirja kukkuu vieläkin mun mielessä.

No, saatan vielä kokeilla jotain muuta Plathin runokirjaa. Sanantuojat kuulostaa hyvältä.


Aija Andersson: Ehjä 

"Syksyllä 2023 vain 40-vuotiaana edesmenneen kirjailijan viimeisen runokokoelman aiheena on rakkaus – mielen ja ruumiin tila. Teos kysyy, miten olosuhteet ja odotukset tulevasta määräävät elämäämme tässä hetkessä. Mitä ovat kohtaaminen ja kohtaamattomuus? Millaisia ovat romanttiset ihmissuhteet kuoleman lähestyessä? Onko rakkaus lopulta silkkaa mielikuvitusta, yksinäisen mielen ja ruumiin kaipuuta toista vasten?

Aija Andersson (o.s. Typpö) (1983–2023) oli äidinkielen ja kirjallisuuden aineenopettaja, kirjailija ja Kulttuurivihkojen runoblogisti. Hänen aiemmat teoksensa ovat Amputaatio (2021), Eutanasia (2022) ja Pii (2023)."

Luin tämän Anderssonin neljännen ja viimeisen teoksen. Aiemmat kolme olen jo lukenutkin (Amputaatio, Eutanasia ja Pii) ja täytyy todeta, että en ole ehkä koskaan aiemmin lukenut 1,5v aikana keltään runoilijalta kaikkia hänen teoksiaan. Anderssonin runoissa on mulle sitä jotain.

Erityisesti tämä runo oli koskettava:

(Muistamme)

Me, jotka jäämme,
tunnemme lähteneet

Jäämme lähtöjen luo

Mutta lähtijät eivät lähde
He sammuvat niin kuin syttyivät
kerra, pienet auringot

Yhdessä kohdassa hämärtyy
Tässä, missä valostui,

lämmin

Tunnemme sen

12 syyskuuta, 2024

Isabel Ibañez: What the river knows

 Luin tän Jennyn kans nyt kesällä ja tää oli kyllä niin wow kirja!

(Aloitin tän lukemisen paperisena, mutta joku törkimys varas tän. Onneksi löysin tän e-kirjana ja sillain luin loppuun.)


Takakansiteksti:

"Bolivian-Argentinian Inez Olivera belongs to the glittering upper society of nineteenth century Buenos Aires, and like the rest of the world, the town is steeped in old world magic that’s been largely left behind or forgotten. Inez has everything a girl might want, except for the one thing she yearns the most: her globetrotting parents—who frequently leave her behind.

When she receives word of their tragic deaths, Inez inherits their massive fortune and a mysterious guardian, an archeologist in partnership with his Egyptian brother-in-law. Yearning for answers, Inez sails to Cairo, bringing her sketch pads and an ancient golden ring her father sent to her for safekeeping before he died. But upon her arrival, the old world magic tethered to the ring pulls her down a path where she soon discovers there’s more to her parent’s disappearance than what her guardian led her to believe.

With her guardian’s infuriatingly handsome assistant thwarting her at every turn, Inez must rely on ancient magic to uncover the truth about her parent’s disappearance—or risk becoming a pawn in a larger game that will kill her."


Tää kirja oli superkoukuttava, tän päähenkilöt oli kiinnostavia hahmoja vaikka välillä tosi ärsyttäviä, juoni eteni koko ajan, maailma oli kiinnostava kadonneen taikuuden takia. Meikästä ei irtoa nyt kuin ylistystä. Rakastan tällaisia kirjoja, jotka vie mennessään, hellii mieltä ja antaa loman omasta elämästä. En malta odottaa, että kakkososa ilmestyy tähän. Haluan tietää miten tarina jatkuu ja miten Inezin käy!

11 syyskuuta, 2024

Marja-Liisa Vartio: Hänen olivat linnut

 Tänään on kulunut 100 vuotta Marja-Liisa Vartion syntymästä, joten sen kunniaksi tänään bloggaan yhdestä hänen kirjastaan. Tämä on ensimmäinen lukemani Vartio!




Tämä olikin aikamoinen kirja. Aina ei oikein tiennyt, että mitä tästä pitäisi ajatella. Ruustinna oli aika epämiellyttävä henkilö. Samaten hänen palvelijansa Alma oli sellainen, ettei aina oikein ottanut selkoa hänestä. Oikeastaan kirjan henkilöistä kukaan ei ollut sellainen, josta olisi suoranaisesti pitänyt. Kirjasta myös näkyy semmonen mieletön rakkaudettomuus ihmisten välillä. Kukaan ei oikein välitä kenestäkään ja itsekseen pitää pärjätä ja apua ei oteta vastaan.


Kirja alkaa pappilan palosta, jota ruustinna, Adele, muistelee Alman väsymiseen asti. Sitä vatvotaan eessuntaassun, samaten ku ruustinnan avioliittoa ja siitä seuraa kirjan konfliktit. Välillä se vähän puudutti lukiessa, mutta silti jokin vetovoima tässä tarinassa oli, koska piti lukea tämä loppuun asti. Onneksi ei ole mikään pitkä kirja!

Sen verran tämä kirja herätti mielenkiintoa Vartion tuotantoon, että todellakin aion lukea hänen muitakin kirjojaan!

10 syyskuuta, 2024

Kaksi sarjakuvaa translapsien äideistä

 Sattumalta mun lukemistoon löysi tiensä kaksi sarjakuvaa, jossa molemmissa kerrotaan äidin tarina/ näkökulma, kun käy ilmi, että hänen lapsensa on trans.


Èlodie Durand: Transitions - a mother's journey
kääntänyt Evan McGorray

Kun ranskalainen Anne saa tietää, että hänen lapsensa on transmies, siitä alkaa matka. Hänen on vaikea ymmärtää asiaa ja se vaikuttaa tietenkin hänen ja lapsensa väleihin. Menee aikaa ja asioita tapahtuu. Tämä kertoo Annen matkan siihen, että hän pääsee asian kanssa sinuiksi, eikä enää kiellä lapsensa poikuutta/mieheyttä.

Mielenkiintoista luettavaa oli kyllä tämä. Voin suositella tän lukemista!



Pia Westerholm: Poikani Vimma

Tämä on suomalainen versio edelläolevasta tarinasta. Tämä oli siitä karsea, että tässä Vimman perhe käy läpi aikamoista paskaa, että Vimma saa apua ja hoitoa ja vielä lisää paskaa, että hän saa sukupuolensa todistetuksi. Erityisen karseaa mun mielestä oli se, että LAPSILTA siis alaikäisiltä kysytään masturboinnista ja seksifantasioista ja somen perusteella niitä ei muuten kysytä aikuisilta. Lapsia siis nöyryytetään ja häiritään seksuaalisesti transsukupuolisuuden takia ihan hoitotaholta. Muutenkin ne kuulustelut on tosi epäinhimillisiä, se tuli esiin tässä sarjakuvassa ja oon kuullu niistä paljon myös muualta. No, transpoli on kuuluisa siitä, että siellä pitää valehdella, että saa tarvitsemaansa apua ja hoitoa. Mun mielestä se on äärettömän väärin ja ei palvele ihan ketään. En muutenkaan ymmärrä tommosta sukupuolen todistelua. Miksi ei sana riitä? Miksi ei riitä, että elää oman sukupuolensa mukaan? Miksi sitä pitää todistella vielä lisää? Ihan niinku siinä ei ois tarpeeksi, että joutuu kohtaamaan kaikkialla paskaa oman transsukupuolisuuden takia ni sitten vielä hoitotaholtakin. Huoh. Vittu mitä paskaa.

Kannattaa siis lukea tämä, jos haluaa pahan mielen ja sen lisäksi vielä tietoa Suomen oloista näissä asioissa. Ei oo hyvät olot. Sarjakuva oli muuten oikeinkin hyvä.

09 syyskuuta, 2024

Kaksi novellikokoelmaa

Pitkästä aikaa pari novellikokoelmaakin! Nämä olikin molemmat tosi kiinnostavia!

 


Eveliina Nieminen: Late bloomers - short stories of people overachieving without achieving
kuvitus: Cassandre Montoriol

Tän bongasin Marko Suomen kirjapodcastista, kun Suomi haastatteli Niemistä yhdessä jaksossa. Sen verran kiinnosti, että halusin lukea. Tää on kokoelma lyhyitä novelleja, joissa ihmiset vetävät yli tavalla ja toisella ja silti eivät saavuta tai saa aikaan mitään järkevää. Tykkäsin.



Radclyffe Hall: Neiti Ogilvy löytää itsensä
suomentanut Anna Laine

Tämä on sateenkaareva klassikko. Brittiläinen Hall on ollut uraanuurtaja sateenkaarikirjallisuuden saralla. Tässä kokoelmassa oli kolme hänen novelliaan. Ne oli erilaisia kaikki. Eniten pidin ensimmäisestä novellista

Hall herätti kyllä kiinnostuksen minussa. Hän on kyllä ollu aika karsea tyyppi läheisilleen niin se vähän mietityttää. En halua enkä jaksa semmosta lukea ja tukea, joten todennäköisesti tämä jää tähän. Hall on kyllä jo kuollut, mutta silti.

06 syyskuuta, 2024

Sarjakuvia lapsille

 Mää oon näihin kahteen sarjakuvasarjaan tykästynyt niin paljon! 


Sylvia Douyé & Paola Antista: Sorceline 3: Tyttö, joka etsi itseään
suomentanut Kirsi Kinnunen

Tässä kolmannessa osassa Sorcelinen kryptoeläintieteen opinnot jatkuvat aiemmista osista (1 ja 2) tutulla Vornin saarella. Samaten jatkuu aiempien osien mysteerin ratkonta. Sorceline yrittää myös selvittää omaa alkuperäänsä, koska on saanut selville olevansa adoptoitu. Sen suhteen tuleekin yllätys! Minulle se yllätys oli ihan odottamaton. En nähnyt sen tulevan ja siksi olikin niin jännää.

Tykkään tästä sarjasta niin paljon! Odotan jo seuraavaa osaa... Jospa sellainen tulee.


Miila Westin: Myyttiset 2: Vaarallinen uni

Vihdoin sain jatkoa tähän sarjaan! Eka osa oli ihana ja tästäkin pidin paljon. Tämä on sellainen, että tämä pitää itse lukea ja kokea. 💗

"10-vuotias Eevi näkee painajaista auringon pimenemisestä. Liittyykö uni menneisiin seikkailuihin tuonpuoleisessa myyttisten olentojen kanssa? Eevi herää siihen, kun maahisystävä Otso pölähtää huoneeseen. Otson sisko on sairas, ja hän tarvitsee apua. Eevillä on nimittäin väekäs koru, jota tarvitaan parannusloitsuun. Niinpä Eevin on matkattava maahisten maailmaan.

Pian käy ilmi, että Eeviä ja hänen koruaan jahtaavat niin Louhi, ajattarat kuin menninkäisetkin. Kaiken kukkuraksi Otso katoaa jonnekin. Nappasivatko Ajattarat Otson? Matkan varrelta löytyy onneksi monta ystävällistä auttajaa – sekä hiljainen, nimetön susipoika, jolla on aivan omat suunnitelmansa.

Seikkailun edetessä Eevi saa huomata, että unet ovat harvoin vain unia ja niiden kanssa täytyy olla hyvin, hyvin varovainen.

Myyttiset on muinaista itämerensuomalaista kansanperinnettä lapsille tutuksi tuova sarjakuvaromaanisarja, jonka toinen osa tutustuttaa lukijat pahoihin Ajattariin, veden emo Vellamoon, puheliaaseen Hiiteen sekä monenlaisiin maahisiin."

04 syyskuuta, 2024

Lukuhaaste 2024 itselleni: 3. väliaikakatsaus

Väliaikauskatsaus omaan lukuhaasteeseeni täällä taas!



Kesäkuussa omenapuut kukki niin ihanasti Mannerheiminpuistossa!


Kesäkuu

Varauksien lukutilanne: 32/104

Luettu: 9
Anniina Mikama: Tulen ja tuhkan tyttäret
Chi Ta-Wei: Kalvot
Martha Wells: Oikullinen protokolla
Sylvia Douyé & Paola Antista: Sorceline 3: Tyttö, joka etsi itseään
Jaana Suorsa: Rillit - tarina synestesiasta
Miila Westin: Myyttiset 2: Vaarallinen uni
Sara Kokkonen: Rasavillejä ja romantikkoja - rakkaat suomalaiset tyttökirjat
Hilary McKay: Pikku prinsessan ystävät
Liv Strömquist: Peilisalissa

Jäi kesken: 1
Leigh Bardugo: Salatun tiedon seura

Varauksia 4
Lainoja 21, joista lukupiiriin 3


Heinäkuussa tarvittiin horsman sitkeyttä.


Heinäkuu

Varauksien lukutilanne: 36/104

Luettu: 3
Mikko Jylhä toim. & Tessa Astre toim.: Haavoilla
Rimma Joonatan Erkko (toim.): Lohikäärme ja neito ja muita suomalaisia spefirunoja arkistojen kätköistä
Emilia Aakko: Kaiho-kotitonttu ja rauhaton rantaloma 

Jäi kesken: 1
Mikko Kamula: Ikimetsien sydänmailla

Varauksia 11
Lainoja 28, joista lukupiiriin 6


Elokuussa oli paljon hyviä asioita.


Elokuu

Varauksien lukutilanne: 46/104

Luettu: 8
S. E. anthology: Transformation
Tiffany D. Jackson: Minne katosit, Monday?
Jessikka Aro: Putinin maailmansota - Venäjän salaiset operaatiot lännen tuhoamiseksi
Mervi Heikkilä: Tuonella kulkijat
Mervi Heikkilä: Pohjolan porteilla
Maria Vilja: Villikissareppu
Taru & Tarmo Väyrynen: Kuuman tuulen aika
Eva Frantz: Tästä pelistä pois

Jäi kesken: 2
Linda Rodriguez McRobbie: Huonosti käyttäytyvät naiset
Elli Leppä: Hylänkö

Ylimääräisiä varauksia 24.
Lainoja 22, joista lukupiiriin 1.


Enää yksi katsaus tähän haasteeseen luvassa! Plus tietenkin kooste! Oon jo melkein puolet lukenut näistä kirjoista, vaikka muuten mun alkuperäinen idea onkin kadonnut. 😂 Katotaanpa, saanko loppuvuoden aikana yhtään petrattua siinä asiassa.

03 syyskuuta, 2024

#sarjiskesä2024: mitä luin 1.5.-31.8.





Sarjakuvaromaani: Sophie Lambda: So much for love
Yhden tekijän: Aino Louhi: Tähtienvälinen avaruus
Käännös: Liv Strömquist: Peilisalissa
Sarjakuvassa on taistelu: Malin Falch: Porttipuu, osa 2

Värikäs: Miila Westin: Vaarallinen uni
Sarjakuvasarja: Nancy Springer & Serena Blasco: Enola Holmes, Book One
Antologia: Mikko Jylhä toim. & Tessa Astre toim.: Haavoilla
Ei ihmishahmoja: Jarkko Vehniäinen & Marja Lappalainen: Kamala luonto: Majavan oma kirja

Maagisia elementtejä: Sylvie Douyé & Paola Antista: Sorceline 3: Tyttö, joka etsi itseään
Elämäkerrallinen: Emilia Laatikainen: Ei ois susta uskonu
Uudelleenluku: -
LGBTQ+: Élodie Durand: Transitions

Pienkustanne tai zine: Chika: Suomi-friikin päiväkirja: Kuinka päädyin sushikokiksi Helsinkiin
Kaksivärinen: Chika: Suomi-friikin päiväkirja: Japanilainen, joka rakastui Suomeen
Alle 100-sivuinen: Jaana Suorsa: Rillit: tarina synestesiasta
Sanaton: S. E. anthology: Transformation (osa antologian sarjakuvista oli sanattomia)

02 syyskuuta, 2024

Elokuun kooste

Elokuussa onkin ollut kaikenlaista: kummitytön 12-vuotissynttärit, elokuvissa käyntiä, pyöräilyä, Matsucon, ystävien näkemistä, Oulun muusajuhlilla Jessikka Aron haastattelun kuunteleminen Yöpöydän kirjat -blogin Niinan kanssa, työharjoittelun jatkuminen ja koko homman kruunas sairastuminen taas koronaan niin etten päässy lähtemään Kajaaniin aloittaan toisen vuoden opintoja ja näkemään opiskelukavereita sitten kevään.


Matsucon Pohjankartanolla 11.8. with one Welsh lady.

Luetut: 35

S. E. anthology: Transformation
Tiffany D. Jackson: Minne katosit, Monday?
Jessikka Aro: Putinin maailmansota - Venäjän salaiset operaatiot lännen tuhoamiseksi
Sylvia Plath: Ariel
Heta Salmi: Sininen kaunotar
Marja-Liisa Vartio: Hänen olivat linnut
Vappu Väre: Pirkko etsii perhettä
Pia Westerholm: Poikani Vimma
Malin Falch: Pohjantuli - Porttipuu, osa 2
Aija Andersson: Ehjä
Mervi Heikkilä: Tuonella kulkijat
L. M. Montgomery: Sara: tarinatyttö
Marja Rovia: Tätien holhokki
Jarkko Vehniäinen & Marjo Lappalainen: Kamala luonto: Majavan oma kirja
Mervi Heikkilä: Pohjolan porteilla
Mary Westmacott: Yksinäinen kevät
Jane Deuxard & Deloupy: Iranian Love Stories
Karolina Kouvola & Apila Pepita Miettinen: Pohjolan jumalattaret
J. S. Meresmaa: Kunnes tapamme taas
Maria Vilja: Villikissareppu
Taru Väyrynen & Tarmo Väyrynen: Kuuman tuulen aika
Kirsi Pehkonen: Karhuvaaran uhri
Álvaro Mutis: Araucaíman kartano ; Lecumberrin päiväkirja
Kati Hiekkapelto: Tumma
Aulikki Oksanen: Helise, taivas! Valitut runot 1964-2014
Isabel Ibañez: What the river knows
Eva Frantz: Tästä pelistä pois
Rachel Billington: Emma and Knightley - Perfect happiness
L. M. Montgomery: Sara ja kultainen tie
Saija Kuusela: Katse
Outi Hongisto: Veljet - Amir
Nancy Springer & Serena Blasco: Enola Holmes: Book One, The graphic novels
Sophie Lambda: So much for love
Suvi Sipronen: Routa
Lize Meddings: The sad ghost club 3

Työharjoittelu jatkui 23.8. ja ilma oli upea.

Katsotut: 4

Elokuvat: 2

Itse ilkimys 4
2024, 1h34min 

Mavka - Metsän laulu
2023, 1h39min

Sarjat: 3

MacDonald & Dodds
Iso-Britannia, 2024
4. kausi (6 jaksoa)

Annika, Ylämaan etsivä
Iso-Britannia, 2023
2. kausi (6 jaksoa)

Blue Lights - Belfastin poliisit
Iso-Britannia (2024)
2. kausi (6 jaksoa)

Haasteet: 0


Koronaperkele 26.8..


Semmosta täällä. Mites teillä sujui elokuu?

01 syyskuuta, 2024

Mitä sain luettua elokuun lukumaratonilla?

Nyt lukumaratonin saldo kehiin! Jäi kyllä maratoonaaminen vähä puolitiehen. Aioin aikanakin kaks vuorokautta lukea, mutta en jaksanutkaan ku yhen. Ei siis tavoitteet täyttyny kovin häävisti sen takia.




Semmosta se on koronan kanssa. Se vie mehut myös lukemisesta välillä.




Kirjapino:
Jane Austen: Järki ja tunteet
Lucinda Riley: Helmen sisar
Andrew Jospeh White: Hell followed with us
Rachel Carson: Meren ihmeet
Moona Laakso: Naisia jotka etsivät suurta tulta
Katri Savolainen: Tyttö Mijas-vuorelta
Tillie Walden: Spinning
Dianna Wynne Jones: Tietäjän lapsuus
Kristina Lindström: Flickornas historia - världen
Jeet Thayil: Nämä virheet ovat oikein
Paula Hawkins: Kuin kytevä tuli
Irja Salla: Unissakävijä

e-kirjana: 
Holly Jackson: Kiltti tyttö, kohta kuollut



äänikirjana:
Megha Majumdar: A burning




Tavoitteet:
1. Edistää ainakin 20 sivua Lindströmin ja Rileyn kirjoja, koska ne ovat olleet niin kauan kesken.
2. Aloittaa Carsonin ja Savolaisen kirjat.
3. Lukea Austenin ja Whiten kirjoista tämän viikon lukupiirialue.
4. Lukea Waldenin sarjakuva kokonaan.
5. Edistää Hawkinsin, Laakson, Sallan, Thayilin, ja Wynne Jonesin  kirjoja.
6. Jos jaksaa, niin e- ja äänikirjojakin edistää. Tämä ei niin tärkeää ku muut tavoitteet.


Lopputulema:
Tavoite 1: En koskenutkaan kirjoihin.
Tavoite 2: Aloitin Carsonin kirjan.
Tavoite 3: Whiten sain luettua, Austenin aloitettua.
Tavoite 4: En koskenutkaan kirjaan.
Tavoite 5: Edistin Hawkinsia, Laaksoa ja Sallaa.
6. En koskenut e- ja äänikirjoihin ollenkaan.


Yhteensä:
5h22min ja 235 sivua


Tällain meni tämä lukumaraton tällä kertaa.