12 kesäkuuta, 2019

Janitsaaripuu

En oo aiemmin lukenut historiallisia dekkareita, joten kerta se on ensimmäinenkin! Kaiken lisäksi jännää tästä teki se, että päähenkilö Yashim Togalu on eunukki.




Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1830-luvun Istanbuliin. Yashim Togalu kutsutaan sulttaanin hoviin, koska siellä on murhattu yksi sulttaanin jalkavaimoista. Yashimin pitää selvittää, että mitä on tapahtunut ja miksi ja kuka murhan on tehnyt. Pian kadulta löytyy kuolleena nuori kadetti. Siitä alkaa punoutua auki melkoiset juonen kuviot, jotka yllättivät paikoin. Murhasarjan takana oleva henkilö tuli lopulta itselleni yllätyksenä.

Yashim oli päähenkilönä mielenkiintoinen! Pidin muutenkin kirjan miljööstä paljon, yllättävästi. En yleensä kauheana välitä historiallisista kirjoista ja tapahtumista, mutta tässä ne antoivat oman silauksena ja lisäsivät kirjan mielenkiintoisuutta. Parasta on, että tällä kirjalla voin kuitata oman lukuhaasteeni kohdan 3: Historiallinen romaani. Huomasin lisäksi, että kirjastossa on vielä kaksi osaa lisää tähän sarjaan ja aion todellakin lukea ne!

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, kun historia on yhdistetty dekkariin. Miljöökin herättää uteliaisuuden, sulttaanin palatsi.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kuulla, että pidit tästä! Olinkin jo taas unohtanut tämän kirjan olemassaolon, mutta nyt täytyy oikeasti kaivaa se esille kasasta, jos vihdoin saisin sen luettua.

    VastaaPoista