24 kesäkuuta, 2019

Kolme Émile Bravon sarjakuvaa

Hih, nämä sarjakuvat olivatkin hauskoja mukaelmia eri saduista ja niiden henkilöistä. Jutut saivat meikällä hymyn nousemaan huulille ja pahan tuulenkin vähän laantumaan. 




Seitsemän kääpiökarhua tulevat kotiin ja siellä onkin jättiläinen nukkumassa heidän sängyillään. He kiiruhtavat linnaan pyytämään prinssi Kultakutrilta apua. Miten jättiläinen saadaan karhujen kotoa pois? Miten karhujen käy? Kuka heitä auttaisi ratkaisemaan tämän ongelman? Prinssi Kultakutri, pillipiipari rottajoukkoineen vai porsas, joka rakentaa taloja?

Tämä sarjakuva ei ollut kovin pitkä, mutta aika hupaisa mukaelma eri saduista. Tykästyin kovasti Emile Bravon tyyliin ja kerrontaan.




Kääpiökarhu lähtee etsimään prinssiä hädässä olevalle prinsessalle (Lumikki), mutta homma ei olekaan niin helppo ja yksinkertainen. Ei kannata suututtaa hyvää haltijaa. Vastaan tulee saduista tuttuja prinssejä ja haltija taikoi osan heistä, esim. Kaunotar ja hirviö- sadusta tutun hirviön. Lopulta kääpiökarhukin suututtaa haltijan ja niin prinsessa jää ilman prinssiä ja kääpiökarhut vain tuijottavat noiduttuina telkkaria ja hädässä oleva prinsessa joutuukin tekemään kotitöitä. Ja kuningatar on taas tyytyväinen, koska on maassa kaunehin.

Ei voi kun tykätä siitä, että Bravo on muuttanut tyypilliset prinsessasadut tällaisiksi erilaisiksi ja humoristisiksi. Jutut eivät mene ihan niinkuin saduissa ja aikuinen tykkää.




Talvi on tulossa ja kääpiökarhuilla on nälkä. Yksi karhuista lähtee myymään lehmää ja saakin tilalle taikapavun. Hätiin saapuu Talvisaapasjalkakissa, joka ei olekaan mikään kiva kissa. Hän johdattaa yhden kääpiökarhuista metsään, että se eksyisi ja muilla olisi vielä ruokaa. Kääpiökarhu eksyy piparkakkutalolle, jossa Hannu ja Kerttu tarjoavat piparia, mutta aikovatkin vaihtelun vuoksi syödä karhunlihaa. Karhu pakenee ja Iso paha susi viekin Hannun ja Kertun ja pelastaa näin karhun. Lopulta karhu saapuu takaisin kotiin, jonka viereen on kasvanut jättimäinen pavunvarsi. Mahat täynnä papumuhennosta ja piparia kääpiökarhut alkavat nukkua.

Ei se ole kääpiökarhuilla helppoa taivaltaa satuhahmojen kanssa. Aikuista huvittaa saduista tutut käänteet. Pidän paljon Bravon tyylistä uudistaa satuja ja niiden hahmoja uuteen uskoon.

Suosittelen näitä sarjakuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti