26 kesäkuuta, 2019

Leviathan wakes

Me katottiin joskus vuos kaks sitten Netflixistä The Expanse- nimistä sarjaa. Se oli hyvä ja mielenkiintoinen. Kun sitten jossain kohden tajusin, että sehän perustuu kirjasarjaan niin halusin lukea ne kirjat. Nyt kun osaan englantia niin paljon, että pystyn lukemaan kirjoja englanniksi, niin tartuin innoissani tähän kirjasarjaan.




Jim Holden miehistöineen on palaamassa työreissultaan Saturnuksen renkailta, kun he saavat hätäkutsun Scopulilta. He lähtevät tutkimaan alusta ja samaan aikaan heidän pääaluksensa räjäytetään. Jim lähettää asiasta videon ja siitä alkaa sota. Jim miehistöineen on myös vaarassa ja jahdattu, koska he todistivat räjäytystä ja koska Scopulia ei olisi pitänyt löytää ensinkään. Mitä tapahtui Scopulilla? Miksi alus oli hylätty?

Samaan aikaan toisaalla Miller saa poliisipomoltaan salaisen tehtävän tutkia Julia Maon, rikkaan perheen tyttären, katoamista. Miller uppoaa hommaan ja pääsee jäljille, mutta häntä yhtäkkiä käsketäänkin lopettamaan tutkiminen. Miller ei lopeta ja siitä ei hyvä seuraa.

Holden miehistöineen ja potkut saanut Miller tapaavat yllättäin Eroksella ja siellä tapahtuu kauheita, josta he nippanappa selviävät hengissä. Yhdessä he alkavat jäljittää Julia Maon tappanutta virusta ja yrittävät pelastaa maailman.

Kirjassa riitti juonenkäänteitä. Huvittavaa oli se, että tv-sarjan katsomisen takia näin kirjan henkilöt samannäköisinä kuin ne tv-sarjassa olivat, samoin kuin osan tapahtumapaikoista. Tässä yhdessä kirjassa oli tv-sarjan kahden kauden tapahtumat. 

Tätä kirjoittaessa kirjasarjan toinen osa odottaa jo mulla kirjahyllyssä lukemistaan. Innolla ootan, että pääsen tarttumaan siihen! Sen verran jänniä juonenkäänteitä oli jo tässä ekassa osassa. Plus avaruuteen haikailu saa tästä lisäpontta mielikuvitukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti