08 kesäkuuta, 2019

Tunteiden kulttuuripolitiikka

Enää en muista missä törmäsin tähän kirjaan ja kiinnostuin siitä. Luku-urakka oli suht haastava, vaikka mielenkiintoinen olikin. Tekstiä oli varsinkin alkuun hidasta lukea, koska tyyli oli, öö, tieteellinen. En muuta sanaa keksi sitä kuvaamaan.




Kirja oli mielenkiintoinen. Ahmed tutkii kirjassa erilaisia rasismiin liittyviä aiheita/tunteita ja käy läpi niitä. Sain itsekin kirjaa lukiessa ahaa- elämyksiä ja ymmärsin lisää rasismiin liittyviä asioita. Tällain valkoisena ihmisenä on niin helppo sulkea silmänsä siltä paskalta, mitä rodullistetut ihmiset joutuvat kohtaamaan päivittäin meidän valkoisten ihmisten toimesta. 

Tästä kirjasta sain lisää potkua ottaa selvää ja lukea lisää rasismiin ja feminismiin liittyen. Maailmaa en pysty muuttamaan, mutta itseäni pystyn muuttamaan.

Ps: Tällä kirjalla kuittaan oman lukuhaasteeni kohdan 1. Kirja, jonka kirjoittaja on australialainen/oseanialainen

2 kommenttia:

  1. Ihan uusi nimi minullekin tämä kirjailija ja kirja, mutta alkoi kiinnostaa. Eri kulttuurit ja "rodut" kiinnostavat. Minun on muuten tosi vaikea käyttää suomalaista sanaa "rotu" ihmisten yhteydessä, koska miellän sen aina lähinnä eläimiin (toki ihminenkin on eläin, mutta ymmärtänet mitä tarkoitan) liittyväksi. Englannissahan ihmis- ja eläinrodulle on eri sanat. Taidan lukea tämän enkuksi, etten häiriinny. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sama ton rotu-sanan kans! Ku on hevosrotuja ja koirarotuja yms ni se tuntuu hämmentävältä ja hankalalta sanalta käyttää.

      Suosittelen tutustuun! Tolta Ahmedilta on ilmestyny ainaki yks kirja, joka kiinnostais mua, muttei kirjastosta löytyny.

      Poista