30 kesäkuuta, 2019

Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille)

Huh huh, mikä kirja olikaan tää Sankaritarinoita tytöille! Ahmin sen yhdessä illassa, kun tätä ei vain voinut laskea käsistään. Ja kuten kuvasta näkee, samaan aikaan katsoimme naisten jääkiekon maailmanmestaruuskisoja. Suomen naisten jääkiekon maajoukkue on menestynyt. Mitalipeleissä melkein aina kiinni (kuten nyt ja voitti hopeaa) ja olympiapronssiakin voittanut.




Kirjassa oli niin tuttuja, kuin tuntemattomia naisia minulle. Löytyi sieltä muutama ihailemani nainen, kuten Saara Särmä ja Koko Hubara. Kirja on kyllä just sellainen, jota tässä patriarkaattisessa ja misogynisessä maailmassa tarvitaan. Tytöistä ja naisista on oikeasti ihan mihin vain ja sen saavat määrittää vain tytöt ja naiset itse, että mihin heistä on.

Muotokuvat kirjan naisista olivat kivoja ja heidän tarinansa soppelin lyhyitä. Tieto-osiotkin olivat selkeitä. Kokonaisuus oli minusta hyvä ja annoinkin GoodReadsiin tälle kirjalle viisi tähteä. Olisi muuten mahtavaa, jos tälle kirjalle tehtäisiin jatkoa! Nais- ja tyttösankareita on täällä Suomessa vielä lisää vaikka kuinka paljon. Esimerkiksi kuvassa näkyvä naisleijonien maalivahti Noora Räty olisi yksi sopiva kirjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti