04 heinäkuuta, 2019

Kalevala

Tällaisen Kalevalan kun saisi lukea jo ala-asteella niin tulisi Kalevalaankin jotain mielenkiintoa. Sarjakuvamuodossa tarinat alkoivat kiinnostaa minuakin.




GoodReadsissa sanottiin tästä sarjakuvasta näin: "Kalevala on ollut monille nykytanhuvilla tallusteleville lapsukaisille hiukan vaikeasti avautuvaa luettavaa, eikä kuviakaan alkuperäispainoksista tahdo löytyä. Nyt VakaV. Väinämöisen, Ilmarisen Sepon, Lemminkäisen Ahdin ym. kansallissankarien hahmot ovat saaneet nykylukijalle sopivan ulkoasun. Juonen käänteet ja repliikit eivät enää kuulosta totutun hämäriltä, vaikkei seikkailujen omaleimaisuudestaja vauhdikkuudesta ole tingitty pätkääkään. Myös varhaisten runonlaulajien viljelemä, usein ironinen huumori pääsee oikeuksiinsa. " Ja tämä teksti kyllä piti paikkansa.

Hotkaisin tämän kirjan yhdeltä istumalta. Tämä Kalevala oli hyvin viihdyttävä ja tarinat sen ansiosta mielenkiintoisia. Saispa koko Kalevalan tässä muodossa!

2 kommenttia:

  1. Ja toinen vaihtoehto lapsille on Mauri Kunnaksen Koirien Kalevala.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Tämmöset versiot on mun mielestä paljon mielenkiintosempia ku se alkuperäinen Kalevala. Tätä muutosta tarvittais monelle muulleki eepokselle.

      Poista