26 heinäkuuta, 2019

Valkoinen tiikeri 1&2

Törmäsin kirjastossa tällaisiin sarjakuviin ja nappasin vain mukaani.

"Vuonna 1947 sisällissota riehuu Kiinassa. Hongkongin alamaailmassa ottavat armotta yhteen Hänen Majesteettinsa herrasmiesagentit, Suuren Ruorimies Maon punaiset kärpäset, Kolmen Vihreän Bambun triadi ja julmuudestaan kuulut 13 Näkymätöntä. Kaikkien tavoitteena on kaapata itselleen salaperäinen “Fat Girl”.

Vastavalmistunut punainen kärpänen Alix Yin Fu saa ensimmäisen tehtävänsä. Hänen on ratkaistava “Lihavan Tytön” salaisuus. Myös Sir Francis Flake ja uskollinen Aznir ovat samoilla jäljillä. Alkaa kilpajuoksu, josta ei puutu vauhtia eikä vaaratilanteita." Tämä kuvaus Sarjakuvakaupan sivuilta.




Nämä sarjakuvat ovat kyllä täynnä lapsuuden sarjakuvista tuttua menoa ja meininkiä. Monista jutuista en tykännyt, esim. neitsyyden tärkeyden korostamisesta, mutta jokin kumma nostalgisuus sai jatkamaan.




"Edellisessä osassa punainen kärpänen Alix Yin Fu ratkaisi "Lihavan Tytön" salaisuuden. Britit ehtivät kuitenkin ensin ja kaappasivat saaliin itselleen. Nuoren kommunistin on tehtävä vastaisku ja raivattava herrasmiesagentti Sir Francis Flake pois tieltä.

Amerikkalaisetkin ovat saaneet vihiä "Fat Girlistä". Hongkongiin saapuu yökoneella ryhmä armeijan salaisen palvelun agentteja, jotka suunnistavat ensi töikseen ruumishuoneelle. Myös määrätietoinen Lady Flake ja julma salaseura 13 Näkymätöntä ovat pelissä mukana.

Tämä albumi päättää ensimmäisen tarinan. Langanpäitä solmitaan yhteen, ja lukija pääsee myös hieman kurkistamaan Alixin menneisyyteen." Tää kuvaus on Apollo- kustannuksen sivuilta. 

Kiikun näiden kahden kohdalla kahden vaiheilla. Tykkäänkö? En tykkää? Jotain nostalgista näissä on ja se sai mut lainaamaan Valkoisen tiikerin loputkin osat kirjastosta. Ehkä ne luettuani osaan päättää, että tykkäänkö näistä. Ristiriitaiset fiilikset on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti