21 helmikuuta, 2022

Kaksi lgbt+ -sarjakuvaa

 Tässä kaksi hyvin erilaista lgbt+ -sarjakuvaa! Molemmista pidin paljon.


Sara Valta: Monisuhdetta - päiväkirjamerkintöjä polyamoriasta

Tämä oli osin tietokirjamainen sarjakuva, koska tässä oli myös paljon tietoa polyamoriasta. Osin tämä taas oli päiväkirjamainen ja kertoi Valtan elämästä ja ajatuksista. Tykkäsin piirrosjäljestä myös paljon. Olis mahtavaa saada lisää Valtan sarjakuvia luettavaksi. Oli myös tosi mukavaa yrittää yöllä tätä lukiessa olla nauramatta ääneen, kun tuli jokin huvittava kohta.




Trung Le Nguyen: The magic fish

Tää sarjakuva oli viehättävä ja ihana tarina! Pidin valtavasti siitä, miten päähenkilö Tiên tarinaan oli yhdistetty meille kaikille tuttuja satuja. Tiê lukee ääneen kirjoja äitinsä kanssa, jotta he oppisivat englantia. Heidän perheensä on paennut sotaa Vietnamista ja äiti haluaa oppia kielen paremmin. Vuodet kuluvat, mutta se silti jatkavat tarinoiden ääneen lukua. Tiêllä on salaisuus, hän on homo ja hän ei uskalla kertoa sitä vanhemmilleen. Hän pelkää heidän reaktiotaan. Eikä hän myöskään tiedä vietnamiksi sanoja, joilla kertoa asiasta. Tämä Tiênin tarina ja meille tutut sadut yhdistyvät ihanasti toisiinsa ja luovat hieman maagisen tunnelman tähän sarjakuvaan.

Sarjakuvassa mun verenpainetta nostatti ihanasti lyhyt juonenkäänne, jossa Tiênin opettaja saa selville Tiênin homouden ja ohjaa hänet puhumaan papin kanssa. Tää pappi on karsea ja sanoo Tiênille, että parempi olla kertomatta homoudesta vanhemmille, koska se olisi heille kuin hän kuolisi. Argh! Ja tämä sattuu juuri samoihin aikoihin, kun Tiênin isoäiti on kuollut ja hänen äitinsä matkusti Vietnamiin hautajaisiin. Niinpä Tiên ei tietenkään halunnut tuottaa enempää surua vanhemmilleen. 

Isä on muuten ihan sivuroolissa tässä tarinassa. Tarina keskittyy Tiênin ja hänen äitinsä väleihin.

Tää sarjakuva oli niin ihana, että haluan ehdottomasti päästä lukemaan lisää Trung Le Nguyenin sarjakuvia!




Ootko lukenut kumpaakaan näistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti