16 helmikuuta, 2022

Tibor Noé Kiss: Inkognito

Tää kirja ehti olla mun hyllyssä pitkään oottamassa lukuvuoroaan, ennen kuin sain tartuttua siihen. Tätä on kyllä kehuttu ympäri kirjablogistaniaa.




 Välillä kirja oli yhtä listaa ja se teki tän lukemisesta aika raskassoutuista. Mulle se jatkuva listojen lukeminen teki sen, että kirjan aihe tahtoi hukkua niiden listojen alle, vaikka tässä kirjassa ei ole kuin 157 sivua. Tuli sellainen fiilis, kuin kaupassa lukisi kauppalistaa, vaikka ne listatut asiat olivat välillä hyvin kauniita.

Miten olla minä, kun ruumis on vääränlainen ja estää sen? Kissin kirja polveilee aiheen ympärillä. Ja voi todella sanoa, että kirjaimellisesti polveilee, koska nuo edellä mainitut listat. Kiss ei myöskään epäröi tuoda esiin vaikeita kysymyksiä ja ajatuksia aiheen suhteen. Se teki tästä kirjasta hyvän listoista huolimata. Luulen, etten vaan tajunnut listojen ideaa ja siksi aina ilahduin listojen välisistä asioista lukiessa. 

Tibor/Noémi on kirjan päähenkilö, joka ajattelee olevansa nainen, mutta ei silti ole satavarma. Hän kuitenkin aina välillä pukeutuu naiseksi, jolloin kokee olevansa oma itsensä. Ja kirjan kannessa olevien saappaiden osto on iso juttu. Saatikka niiden käyttäminen naiseksi pukeutuneena. Kirja kertoo tästä ja niistä pohdinnoista, sekä Tibor/Noémin perheen suhtautumisesta asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti