02 helmikuuta, 2022

Satalatva - Kalevala uusin silmin

Tää Salla Simukan ja Siri Kolun toimittama erilainen Kalevala oli tosi mielenkiintoista luettavaa! Minä kun en oo Kalevalaa lukenu, ku ei oo tähän päivään mennessä kiinnostanut tarttua siihen. Saa nähä, tuleeko sitä päivää joskus. Mielenkiinnolla jään odottamaan. 




Tässä myös sisälmys. Osa kirjoittajista oli mulle ihan outoja, kuten Sanna Karlström, Erkka Mykkänen, Essi Myrsky Tammimaa, Aleksis Salusjärvi, Karo Hämäläinen, Mike Pohjola ja Ville Hytönen. Muut oli tuttuja ja näiltä tutuilta olin kaikilta lukenut vähintään novellin ja suurimmalta osan kirjan tai useamman.



Näistä parhaiten mieleen jäi Sanna Karlströmin Vahinko, Vilja-Tuulia Huotarisen Ainon eri elämät, Essi Myrsky Tammimaan Pohjan pidot, Aleksis Salusjärven Turmeltu, Milja Kauniston Sytyke ja Maria Turschaninoffin Lyssna/Kuuntele. Varsinkin Vahinko ja Lyssna/Kuuntele oli hienoja.

Muutama oli, joita en oikein ymmärtänyt. Karo Hämäläisen Kalevalan pörssikatsaukset meni hiukan ohi. Samaten meni Johanna Sinisalon molemmat kirjoitukset: Tuonen tytin tili- ja tutkimuskirjat ja Vastavirta. Pitäisi lukea uudelleen ne ja ihan kunnolla ajatuksen kanssa.

Nyt kun hetki menny tän lukemisesta, ni on olo, että haluais tarttua tähän uudelleen ja lukea kaikki uudelleen ja makustella ihan eri lailla, kun tietää jo mitä missäkin kirjoituksessa tapahtuu. Tää kirja ois saanu mun puolesta olla tuplasti pitempi. Niin virkistävääkin oli lukea Kalevalaa erilaisista näkökulmista. Voin sanoa, että nautin tän lukemisesta eritoten sen takia, että kirjoitukset olivat niin erilaisia. Ja tahdon lisää tällaista luettavaa!

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla tällaisesta kirjasta! Olen viime aikoina tutustunut Kalevalan tarinoihin ja siihen liittyviin asioihin ja alkanut jopa harkita sen lukemista joskus (ehkä), joten tämäkin kiinnostaisi. Hienoa kun tuodaan Kalevalaa nykypäivään!

    VastaaPoista