04 helmikuuta, 2022

Martin Widmark & Ola Skogäng: Ruusun salaisuus

Ruusun salaisuus oliki vähän erilainen luettava! Tää oli sekoitus lastenkirjaa kuvituksineen, sekä sarjakuvaa. Tykkäsin paljon!

 


Kirjan tapahtumat sijoittuvat sadan vuoden taakse, vuoteen 1918. Kannessa olevan 12-vuotiaan Stefanin äiti on kuollut ihan vasta ja on joulu. Stefanin isä pakenee suruaan töihinsä ja Stefan jää aika yksin. Niinpä hän menee penkomaan isänsä työhuonetta ja löytää kirjeen äidiltään. Kirjeeseen on piirretty ruusu (kannessa), jossa Stefan huomaa kirjaimia. Kun hän katsoo ruusua uudelleen suurennuslasin läpi, hän huomaa siinä kirjoitusta. Viesti hänen äidiltään. Ja se on vihje! Stefan tajuaa, ettei hänen äitinsä sittenkään tehnyt itsemurhaa. Niinpä hän alkaa seurata vihjettä, löytää uuden vihjeen, saa peräänsä varjostajan (kannessa mun peukalon alla, sori) ja aikamoisen jutun Stefan löytääkin tutkiessaan äitinsä kohtaloa.

Tää oli viehättävä ja jännittävä tarina. Tykkäsin kuvituksesta ja sarjakuvamaisuudesta ja siitä miten se kaikki vei jouhevasti tarinaa eteenpäin. Tähän tyyliin tehtyjä kirjoja voisin lukea paljon lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti