18 heinäkuuta, 2024

#naistenviikko2024: Mila Teräs & Hannamari Ruohonen: Ensilumi

 Hyvää naistenviikkoa! Aloitetaan se tällä ihanalla lastenkirjalla! 💖

Tuijatan blogissa tämä naistenviikon haaste. 


Kirjahilla suositteli mulle tätä lastenkirjaa, kun kysyin suositusta ja tämä yllätti mut iloisesti! Tämä on käynyt mun verkkokalvoilla somessa useastikin, mutta ei oo tullu otettua tästä sen kummemmin selvää. Onneksi nyt tartuin tähän!


"Raikas kuvakirja kertoo matkasta itseksi ja siitä, kuinka jokaisella on oikeus olla itsestään ylpeä juuri sellaisena kuin on.

Tuiskun vaari valmistautuu taitoluistelunäytökseen. Esiintymisasu kimaltelee hänen käsissään ihmeellisenä kuin korennon siivet. Kellään muulla ei varmaan ole yhtä säihkyvää vaaria! Vaarin hame herättää kuitenkin Tuiskussa kysymyksiä, jotka on pakko lausua ääneen.

Mila Teräksen lämminhenkisen tekstin on kuvittanut oivaltavasti Hannamari Ruohonen."

Tämä oli ihana, ihana, ihana kirja! Kertoo Tuiskusta ja Tuiskun Vaarista, joka valmistautuu taitoluistelunäytökseen ja Tuiskulle selviää Vaarin esityshameen myötä, että Vaari ei olekaan Vaari vaan sen sijaan Mummo. Tätä aihettaa käsiteltiin ihanasti ja lempeästi tässä kirjassa. Kunpa transihmiset kohdattaisiin aina näin ihanasti, kuten Tuiskun perhe tekee. 

4 kommenttia:

  1. Tämä menee nyt lainauslistalle. Säihkyvä vaari... ihanasti sanoitettu. Kiva seurata mitä meidän 7-vuotias pojantytär sanoo kirjasta. Hän jätti juuri satubaletin ia siirtyi näytelmäkerhoon.

    VastaaPoista