15 heinäkuuta, 2024

Vonda N. McIntyre: Unikäärme & Shirley Jackson: Linna on aina ollut kotimme

Kaksi upeaa yhdysvaltaisten naisten kirjoittamaa kirjaa tässä postauksessa. Ensimmäinen kirja on scifiä ja toinen kirja kauhua.




Vonda N. McIntyre: Unikäärme
suomennos Paula Merjamaa

"Fantastinen, aistillinen ja jännittävä seikkailuromaani. Upea nainen nimeltään Käärme auttaa kärsiviä ja sairaita. Hän tuo lohdun niillekin potilaille, jotka ovat jo parantavan avun ulottumattomissa.

Typerät ja pelokkaat ihmiset tappavat Käärmeen tärkeimmän apurin, unikäärmeen, jonka avulla ihminen voi voittaa kuolemanpelon ja valmistautua tuonpuoleiseen rauhallisin mielin. Valitettavasti parantajat eivät tiedä, miten nuo äärimmäisen harvinaiset ja arvokkaat käärmeet lisääntyvät. Käärmeen on pian löydettävä uusi unikäärme, muuten hän ei voi jatkaa parantajan ammattiaan. Tehtävä tuntuu mahdottomalta.

Käärme kohtaa matkallaan monia vaaroja, mutta onneksi hänen elämässään on myös intohimoa, hyvyyttä ja onnea."

Tämä olikin aikamoinen tarina! Käärme joutuu lähtemään etsimään uutta unikäärmettä ja se onkin seikkailu. Matkalla tulee vastaan monenlaista ja kun ratkaisu lähenee, tapahtuukin jotain ihan yllättävää. Pidin tosi paljon kirjan feministisestä otteesta ja Käärmeestä päähenkilönä. Nautin kyllä joka hetkestä tätä lukiessa, vaikka välillä tapahtumat eivät olleet kovin miellyttäviä. Tässäkin loppu hyvin, kaikki hyvin, vaikka olikin aikamoisia mutkia matkassa!




Shirley Jackson: Linna on aina ollut kotimme
suomennos Laura Vesanto

Tämä kirja kertoo kahdesta sisaruksesta, Merricatista ja Constancesta, jotka asuvat suvun talossa pyörätuolissa olevan setänsä kanssa. Muu perhe on kuollut ja siitä vihjaillaan kaiken aikaa, että jotain kamalaa on tapahtunut. Kirja kertoo siskojen elämästä ja vähä vähältä paljastuu asioita, että miksi muu perhe on kuollut ja mitä tapahtui. Eteen tulee myös karuja käänteitä ja näistä käänteistä karuja seurauksia. Kun totuus paljastuu, se onkin aikamoinen! En ihan osannut odottaa!

Oli ihan mielettömän hyvä kirja! Siis wau! Voin suositella lämpimästi! Vaikka tämä on kauhua, se ei ole mitään väkivaltaista kauhua, vaan tunnelmaa ja jännittävää hivutusta, että mitä tapahtuu ja miksi. Just sopivaa oli minulle, joka olen vähän herkkä tällaisille asioille välillä.

2 kommenttia:

  1. Olen tuota Shirley Jacksonin kirjaa joskus miettinyt. Ehkä tulee joskus luettua se, kun sinäkin tykkäsit siitä! Vähittäinen, tunnelmaa luova kauhu kuulostaa kiinnostavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelmakauhu tuntuu olevan just sopivaa mulle. :D Toivottavasti luet tän ja vielä tykkäät!

      Poista