30 elokuuta, 2024

Elokuun lukumaraton 30.8.-1.9. ja kirjapinkka sinne

Kirjatarhuri järjestää taas lukumaratonin ja aattelin osallistua tähän, ku tässä koronassa ei oikein jaksa mitään muuta tehä ku maata sohvalla ja lukea.




Kerrankin mulla suorastaan maltillinen kirjapino lukumaratonille!😂



Kirjapino:
Jane Austen: Järki ja tunteet
Lucinda Riley: Helmen sisar
Andrew Jospeh White: Hell followed with us
Rachel Carson: Meren ihmeet
Moona Laakso: Naisia jotka etsivät suurta tulta
Katri Savolainen: Tyttö Mijas-vuorelta
Tillie Walden: Spinning
Dianna Wynne Jones: Tietäjän lapsuus
Kristina Lindström: Flickornas historia - världen
Jeet Thayil: Nämä virheet ovat oikein
Paula Hawkins: Kuin kytevä tuli
Irja Salla: Unissakävijä

e-kirjana: 
Holly Jackson: Kiltti tyttö, kohta kuollut


äänikirjana:
Megha Majumdar: A burning



Tavoitteet:
1. Edistää ainakin 20 sivua Lindströmin ja Rileyn kirjoja, koska ne ovat olleet niin kauan kesken.
2. Aloittaa Carsonin ja Savolaisen kirjat.
3. Lukea Austenin ja Whiten kirjoista tämän viikon lukupiirialue.
4. Lukea Waldenin sarjakuva kokonaan.
5. Edistää Hawkinsin, Laakson, Sallan, Thayilin, ja Wynne Jonesin  kirjoja.
6. Jos jaksaa, niin e- ja äänikirjojakin edistää. Tämä ei niin tärkeää ku muut tavoitteet.


Lukumaratonin aloitan, kunhan olen herännyt ja syönyt aamupalan. Jospa tämä auttais myös koronasta toipumisessa! Ainakin saa paremman mielen, jos ei mitään muuta.

29 elokuuta, 2024

Sara Kokkonen: Rasavillejä ja romantikkoja - rakkaat suomalaiset tyttökirjat

 Tyttökirjat kiinnostaa vaan enämpi ja enämpi mua. Siksipä halusin lukea Sara Kokkosen kirjan suomalaisista tyttökirjoista.


Kirjassa esitellään seuraavat kirjailijat:
Anni Swan
Mary Marck eli Kersti Bergroth
Helga Nuorpuu
Rebekka Räsänen
Anni Polva
Marjatta Kurenniemi
Rauha S. Virtanen
Merja Otava
Merja Jalo
Tuija Lehtinen

Oli ihan hauskaa huomata, että oon lukenut kaikkia paitsi Nuorpuuta ja Otavaa. Ajattelin lukea myös heiltä jotain nyt, kun oon niin tykästynyt lukemaan tyttökirjoja. Nuorpuun Ruusulan tytöt vaikuttaa kiinnostavalta luettavalta ja Otavalta tietysti Priska.

Anni Swanin nuortenkirjasarja, joihin kuuluu Iris Rukka ja muut on tullu luettua joskus ala-asteella ekan kerran. Samaten Mary Marckin Eeva- kirjat. Rebekka Räsäsen Juoniemi-kirjat oon lukenu ehkä yläasteella tai lukiossa. Anni Polvan Tiina-kirjat ja Marjatta Kurenniemen Onnelit ja Annelit oon lukenu ala-asteella. Rauha S. Virtasen ja Tuija Lehtisen kirjoja aloin lukea yläasteella. Merja Jalon heppakirjat oon lukenu ala- ja yläasteen aikana. Kaikista näistä on jäänyt jonkinlainen muistijälki.

Tyttökirjat on tärkeitä, että tytötkin näkee heidän pystyvän monenlaiseen. Myös seikkailuihin! Hassusti tahtoo poikakirjat olla pelkkää seikkailua ja sehän nyt ei ole oikein realistista elämää. Ei elämä ole koko ajan seikkailua. Joskus vaan. Onneksi nykyään tyttökirjat ja poikakirjat taitaa olla jo paljon realistisempia siinä mielessä, ettei ne oon niin erilaisia verrattuna toisiinsa ku aiemmin.

Ootko lukenu näitä kirjailijoita? Kiinnostaako tyttökirjat?

28 elokuuta, 2024

#nottobereadtag

 Tein kesällä 2020 tän haasteen ja aattelin tehä sen nyt uudelleen. Kopsasin mun vanhat vastaukset mukaan ja laitan kursiivilla tämän hetken vastaukseni. Katsotaan, onko mitään muuttunut!

Kuvituksena vanhoja kuvia mun kynsiblogista.




1. Klassikko, jota et usko lukevasi
Kalevala
Tähän on pakko sanoa se. En usko, että tuun koskaan lukemaan sitä oikeaa eeposta. Koirien Kalevala kyllä uppoaa.

Pakko sanoa, että en vieläkään usko lukevani Kalevalaa koskaan. Silti Kalevala-aiheiset kirjat kiinnostaa mua paljonkin.


2. Kirja, joka ei sovi yhteen arvojesi kanssa
Raamattu
Se on mun arvojen vastainen kirja, koska sitä niin paljon käytetään alistamaan ja hyväksikäyttämään toisia ihmisiä ja eritoten naisia ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia.

Tämäkään vastaus ei oo muuttunut miksikään.




3. Liian pitkä kirja
Öö. Tähän ei tuu mitään mieleen.

Pohdin, että lukisin Margaret Georgen Minä, Kleopatran. Mutta: siinä on 1063 sivua...


4. Kirja sellaisesta genrestä, jota et yleensä tykkää lukea
Zlata Filipovic: Zlatan päiväkirja
Mua ei sota pahemmin kiinnosta aiheena, varsinkaan jotku taistelujen kuvaukset.

Sota on kyllä pysyny epäkiinnostavana aiheena. Luvun alla kuitenkin:
Irja Virtanen: Kenttäharmaita naisia
Sota naisten silmin on hurjan paljon kiinnostavampaa kuin miesten taistelut.




5. Suosittu kirja, josta et ole kiinnostunut
Suzanne Collins: Nälkäpeli
Jotenkin tän kirjan juonen idea ei houkuttele mua yhtään väkivaltansa takia. Plääh.

Rebecca Yarros: Siivenisku
Tässä tämä asetelma yms on plääh.


6. Kirja, jota et lukenut tai tule lukemaan loppuun asti
Alan Bradley: Piiraan maku makea
Kirja ei vetänyt mukaansa ja mulla tökki pahasti tuo päähenkilö, kun se ei tuntunut yhtään uskottavalta hahmolta. Jäi kesken ennen ku 50 sivua olin lukenu.

Viimeksi kesken jääny on Linda Rodriquez McRobbien Huonosti käyttäytyvät naiset. Ei vaan lähteny, vaikka aihe onkin kiinnostava.




7. Kirja, jonka toivoisit jättäneesi lukematta
Nora Roberts: Puhelintyttömurhat
Hänen eka kirjansa. Perkele ku menin lukemaan uudelleen ja oli niin paska toisella lukukerralla. :D

Ööh. Nyt ei tuu mitään mieleen. Eli olen siis oppinut jättään kirjat kesken, jos ei pysty.


8. Kirja, joka on ollut lukulistallasi/hyllyssäsi vuosia, mutta jota et ole vieläkään lukenut
Megan Jayne Crabbe: Body Positive Power
Ostin ja aloitin sillon ku se ilmesty. Kielitaito ei sillon riittäny ja kirja jäi kesken jo alkumetreillä. Nyt vois yrittää uudelleen!

Heh, sama kirja on edelleen lukematta! Ja pari muutakin...




Semmosta! Hauskaa tehdä uudelleen näitä haasteita.

26 elokuuta, 2024

Marjatta Kurenniemi: Kesälintu

"Rainnan perhe lapsineen joutuu muuttamaan Helsingistä maalle. Muutos on iso eikä alkuunsa ilahduta lainkaan 16-vuotiasta Kirstiä, 14-vuotiasta Kaisaa, 12-vuotiasta Lassia tai viisivuotiasta Outia. Mutta talo, persoonallinen ja hauska Kesälintu ympäristöineen saa pian koko perheen puolelleen."

"Se oli hullunkurisin talo mikä koskaan on nähty: kattoikkunoita, parvekkeita ja kuisteja sikin sokin, ja koko komeus valtavan köynnösvyyhden kätkössä. Äiti Rainta huokasi muuttokuorman vierellä, ja 16-vuotias Kirsti kapinoi avoimesti: kuinka helsinkiläinen voisi elää tällaisessa loukossa! Kaisa, Lassi ja Outi katselivat ällistyneinä ympärilleen. Mutta talo, Kesälintu, hymyili viisasta ovelaa hymyä. Se tiesi oman taikamahtinsa..."


Tämä oli just sellainen omaa aikansa henkivä nuortenkirja, julkaistu 1959. Viihdyin tämän parissa mainiosti. Tällaisissa kirjoissa on sellaista tietynlaista raikkautta, kun ollaan reippaita ja rehellisiä ja oikeudenmukaisia. Toisaalta taas sitten näkyy ajanhenki siinäkin, että tyttöjen pitää olla tietynlaisia eli naisviha ja pojat tulee olemaan perheenpäitä ja elättäjiä. Oon oppinu lukemaan osin silmät kiinni näitä vanhempia kirjoja. Jos vanhanaikaisiä käsityksiä ei suoraan hierota pahasti naamaan niin kykenen lukemaan näitä kirjoja, kun tiedän, että se on oman aikansa tuotos.

Mutta kirjaan muuten. Ihastuin tohon taloon, Kesälintuun. Kuulostaa just mun unelmatalolta! Pystyn sieluni silmin näkemään itseni siinä asumassa. Pidin myös tosi paljon talon "isännöitsijä"-pariskunnasta ja tv Outista. Olivat aika ihania. Muuten en kyllä pahemmin välittänyt kirjan henkilöistä, vaikka heidän edesottamuksiaan olikin hauskaa seurata.

Sellainen oli tämä kirja. Muistelen hämärästi lukeneeni tämän joskus nuorempana sen kerran.

23 elokuuta, 2024

Arthur Conan Doyle: Baskervillen koira

 Aah, luin Conan Doylelta ensimmäisen kirjan ja vieläpä tämän Baskervillen koiran, joka on tosi mielenkiintoinen jakso myös televisio-sarjassa. Yksi parhaita jaksoja siinä Holmesissa, jossa Cumberbatch ja Freeman näyttelee.


Pidin kirjan tyylistä paljon. Lisäksi juonen kiemurat oli mainioita. Watson on aina ollu mun lemppari tv-sarjoissa (Holmes NYC ja Uusi Sherlock) ja niin oli myös tässä kirjassa, jossa hän on kertoja. 

"Dartmoorin nummilla kerrotaan ikivanhaa tarinaa Baskervillen kirouksesta. Suvun miehiä uhkaa kauhistuttava, hohtavasilmäinen hornan hurtta, ja sen uhriksi on äskettäin joutunut Baskervillen kartanon isäntä. Onko myös suvun viimeinen vesa, Amerikasta saapunut nuori perijä, käymässä kohti synkkää kohtaloa? Kiperän yliluonnollista arvoitusta ratkaisemaan kutsutaan tunnettu nero Sherlock Holmes, apunaan tohtori Watson."

Baskervillen koirassa olikin mielenkiintoisia juttuja, että mikä on kaiken takana. Välillä ihan odottamattomia kiemuroita. Loppuratkaisu ja se, että mikä tää hornan hurtta lopulta oli, olikin jännä.

Sherlock on kyllä ärsyttävä hahmo, mutta onneksi Watson pelastaa kaiken sen suhteen niin tässä kirjassa kuin tv-sarjoissakin. Haluan silti lukea loputkin kirjat. Oikein muuten ihmettelin, ettei näitä kirjoja ole enempää kuin neljä ja sitten on novellikokoelmia. En ollut tiennyt! Jotenkin kuvittelin, että ainakin 10 kirjaa olis tässä sarjassa. Toivottavasti kirjat suomennetaan uudelleen suoraan alkuteoksista, koska aiemmat suomennokset on tehty ruotsinnosten pohjalta.

22 elokuuta, 2024

Chika: Suomi-friikin päiväkirjat x2

Luinpas todella mainiot sarjakuvat japanilaisesta Suomi-hullusta! 



Chikan kerrontatyyli on jotenkin ihana, tykästyin siihen todella paljon. Lisäksi tämä Suomi-hulluus on jotenkin tällain suomalaisena hassua ja viehättävääkin. Pidin myös Chikan piirrostyylistä ja päähenkilönä olevasta Lokista. 

Jos haluat hyvän mielen sarjakuvia lukea, ni lue nämä!

Toivottavasti Chika tekee vielä monta sarjakuva-albumia meille iloksi!

21 elokuuta, 2024

Frances Hodgson Burnett: Salainen puutarha

 Oon ihan rakastunut näihin Hodgson Burnettin kirjoihin! Nää on jotenkin niin ihania, vaikka näissä on paskoja aikuisia ja ahdistavia asioita ja tapahtumia.



Kirjan päähenkilön Maryn vanhemmat kuolevat, kun Intiassa leviää kolera. Hänet löydetään yksin heidän talostaan ja lähetetään Englantiin setänsä luo asumaan. Tää Mary on erittäin hemmoteltu tyttö, mikä on kyllä ymmärrettävää kasvuolosuhteiden suhteen. Sedän kartanossa Mary kohtaa hänestä huolehtivan palvelijan Marthan, joka opettaa hänet pukeutumaan jne. Marthan veljestä Dickonista tulee Maryn ystävä. Mary myös on paljon kartanon puutarhassa, josta löytää lukitun puutarhan. Mary myös yöllä kuulee jonkun itkevän ja lähtee etsimään äänen lähdettä. Näistä kaikista syntyy ihana tarina, tosin tarinan aikuiset on melkein kaikki aika karseita. 

Rakastin tätä kirjaa. Rakastin nimenomaan näiden lasten takia, jotka ovat niin selviytymiskykyisiä, aikuisista huolimatta.

20 elokuuta, 2024

Kaksi Anni Swanin satua

 Nämä kaksi Anni Swanin satua ovat saaneet nykyaikaistuksen Anna Pölkin käsissä ja kauniin kuvituksen Mari-Annikki Serdijnin käsissä. En osaa sanoa näistä oikein muuta, ku että pidin ja ilolla luin nämä ja ihailin kuvitusta.


"Suomen satukuningattaren satuklassikko herää henkiin ensimmäistä kertaa kuvakirjamuodossa.

Astu yhdessä Mariaanan kanssa Lumometsään, löydä oma Lumolinnasi ja hurmaannu kukkien tuoksusta ja orvokkikammion ihanuudesta.
Satu avaa lukijan satusilmät näkemään kauneuden ja löytämään luovuuden.

Lumolinna-satu on yksi merkittävimmistä Swanin symbolististisen satujen tuotannossa. Se on naistaiteilijaksi kasvun tarina. Lumolinnassa kehittyvät sadut ja salaiset unelmat, joita pystyy lukemaan vain satusilmien avulla.

Mariaana kehittyy taiteilijaksi muodonmuutoksen kautta. Satu heijastaa kirjailijan omakohtaista luontokokemusta ja kasvua sadunkertojaksi.

Swanin satusymbolismi kiteytyy Lumolinna-sadussa. Se on luonnon kauneuden ja runsaiden kukkien aistivoimaista kerrontaa. Kirjailija vahvistaa sadussaan tyttösankaruutta ja eroaa siten varhaisesta satuperinteestä.

Anni Swan on suomenkielisen symbolistisen taidesadun kehittäjä ja feministisen satuperinteen aloittaja. - (Sirpa Kivilaakso, Swan-tutkijatohtori)."



"Suomen Satukuningatar Anni Swan johdattaa vedenneitojen maailmaan uudessa kuvakirjassa Merenkuningar ja hänen poikansa ja kertoo kolmen sukupolven uskomattoman ja riipaisevan tarinan.

Pienen metsälammen vedenemäntä naittaa kauniin tyttärensä Merenkuninkaalle. Nuori lammenneito kokee suuren elämänmuutoksen, kun hänestä tulee Merenkuningatar, suuren ja mahtavan Merenkuninkaan puoliso. Merenmaailma on vieras, mykkä ja suunnattoman suuri. Mitä kuningattaren on tehtävä, kun hän saa pojan, jolle toivoisi jotakin parempaa?

Swan-tutkijatohtori Sirpa Kivilaakson mukaan Swan näyttää sadussa matriarkaalisen äidin vallan ja perinteisten perhemallien toimimattomuuden. Hänen mukaansa Swan luo sadussaan omaperäisen ilmaisukielen, jonka kuvakieli yhdistyy Suomen taiteen kultakauteen ja sen symboliikkaan.

Swanin sadut elävät yhä. Monikerroksiset symbolistiset taidesadut sopivat meidän aikamme nuorille aikuisille.

Teos on jatkoa vuonna 2020 kuvakirjana julkaistulle Lumolinna-sadulle."

19 elokuuta, 2024

100 parasta naisten kirjoittamaa kirjaa

 Good Housekeeping oli tehnyt tällaisen listauksen vuosi sitten. Tämä on kiinnostava kirjalista! Pykäsin koko listan tähän postaukseen. Lisäsin listaan, jos löysin suomennoksen ja lisäsin linkin, jos olin jo lukenut kirja. 11 näistä oon lukenut, eli 89 vielä lukematta. 

Ajattelin huvikseni ottaa tästä tämmöisen ikilukuhaasteen ittelleni. Jos kerran vuodessa tai kahdessa tsekkais, että oonko lukenu tältä listalta näitä kirjoja.


100. Flight Behaviour | Barbara Kingsolver



99. Jonathan Strange & Mr Norrell | Susanna Clarke
suomennos nimellä: Jonathan Strange ja herra Norrell



98. The Children’s Book | A. S. Byatt
suomennos nimellä: Lasten kirja



97. The Earthsea Cycle | Ursula K. Le Guin
suomennos nimellä: Maameren tarinat
LUETTU: 1-3, 4, 5 ja 6



96. The Golden Notebook | Doris Lessing
suomennos nimellä: Kultainen muistikirja



95. A Girl is a Half-formed Thing | Eimear McBride



94. May We Be Forgiven | A. M. Homes



93. A Thousand Acres | Jane Smiley
suomennos nimellä: Sydänmailla



92. The House Of Spirits | Isabel Allende
suomennos nimellä: Henkien talo



91. We Are All Completely Beside Ourselves | Karen Joy Fowler
suomennos nimellä: Olimme ihan suunniltamme



90. The Bloody Chamber | Angela Carter
suomennos nimellä: Verinen kammio sekä muita kertomuksia



89. Wild Sargasso Sea | Jean Rhys
suomennos nimellä: Siintää Sargassomeri



88. The Regeneration Trilogy | Pat Barker



87. My Ántonia | Willa Cather
suomennos nimellä: Antonia-ystäväni



86. The Joy Luck Club | Amy Tan
suomennos nimellä: Ilon ja onnen tarinat



85. Olive Kitteridge | Elizabeth Strout
suomennos nimellä: Olive Kitteridge



84. Girl | Edna O’Brien



83. We Were The Mulvaneys | Joyce Carol Oates



82. The Sea, The Sea | Iris Murdoch
suomennos nimellä: Meri, meri



81. The Shipping News | Annie Proulx
suomennos nimellä: Laivauutisia



80. Outline | Rachel Cusk
suomennos nimellä: Ääriviivat



79. Room | Emma Donoghue
suomennos nimellä: Huone



78. The Prime Of Miss Jean Brodie | Muriel Spark



77. Carol | Patricia Highsmith



76. The Outsiders | S. E. Hinton
suomennos nimellä: Me kolme ja jengi



75. The Girl With The Pearl Earring | Tracy Chevalier
suomennos nimellä: Tyttö ja helmikorvakoru



74. Hamnet | Maggie O’Farrell
suomennos nimellä: Hamnet



73. Me Before You | Jojo Moyes
suomennos nimellä: Kerro minulle jotain hyvää



72. Harry Potter and the Philosopher’s Stone | J. K. Rowling
suomennos nimellä: Harry Potter ja viisasten kivi
LUETTU lapsena: en aio enää lukea Rowlingia transfobiansa takia



71. The Idiot | Elif Batuman



70. Kitchen | Banana Yoshimoto



69. We Have Always Lived In The Castle | Shirley Jackson
suomennos nimellä: Linna on aina ollut kotimme
LUETTU: postaus



68. Housekeeping | Marilynne Robinson
suomennos nimellä: Talonhaltijat



67. Restoration | Rose Tremain



66. Happenstance | Carol Shields
suomennos nimellä: Sattumankauppaa



65. Who Will Run The Frog Hospital | Lorrie Moore



64. My Sister, The Serial Killer | Oyinkan Braithwaite
suomennos nimellä: Sisareni, sarjamurhaaja
LUETTU: postaus



63. The Girl with the Louding Voice | Abi Daré



62. The Cazalet Chronicles | Elizabeth Jane Howard



61. Small Island | Andrea Levy 



60. An American Marriage | Tayari Jones



59. Standard Deviation | Katherine Heiny



58. The Time Traveler’s Wife | Audrey Niffenegger
suomennos nimellä: Aikamatkustajan vaimo
LUETTU: postaus



57. Life After Life | Kate Atkinson
suomennos nimellä: Elämä elämältä



56. The Help | Kathryn Stockett
suomennos nimellä: Piiat



55. A Visit From The Goon Squad | Jennifer Egan
suomennos nimellä: Aika suuri hämäys



54. Cold Comfort Farm | Stella Gibbons



53. The Summer Book | Tove Jansson
suomennos nimellä: Kesäkirja



52. Mary Barton | Elizabeth Gaskell



51. Play It As It Lays | Joan Didion



50. We Need To Talk About Kevin | Lionel Shriver
suomennos nimellä: Poikani Kevin
JÄI KESKEN, koska oli niin tylsä.



49. The God of Small Things | Arundhati Roy
suomennos nimellä: Joutavuuksien jumala



48. Rebecca | Daphne Du Maurier
suomennos nimellä: Rebekka



47. The Garden Party And Other Stories | Katherine Mansfield



46. The Secret Garden | Frances Hodgson Burnett
suomennos nimellä: Salainen puutarha
LUETTU: postaus tulossa



45. The Age Of Innocence | Edith Wharton
suomennos nimellä: Viattomuuden aika



44. Beloved | Toni Morrison
suomennos nimellä: Minun kansani, minun rakkaani



43. A Spool Of Blue Thread | Anne Tyler



42. Frankenstein | Mary Shelley
suomennos nimellä: Frankenstein



41. Fingersmith | Sarah Waters
suomennos nimellä: Silmänkääntäjä



40. How To Be Both | Ali Smith



39. Brick Lane | Monica Ali
suomennos nimellä: Brick Lane



38. Then There Were None | Agatha Christie
suomennos nimellä: Eikä yksikään pelastunut



37. Persepolis | Marjane Satrapi
suomennos nimellä: Persepolis
LUETTU: postaus



36. Gone With The Wind | Margaret Mitchell
suomennos nimellä: Tuulen viemää



35. Their Eyes Were Watching God | Zora Neale Hurston



34. Middlemarch | George Eliot 
suomennos nimellä: Middlemarch



33. Five Steps to Happy | Ella Dove



32. Half Of A Yellow Sun | Chimamanda Ngozi Adichie
suomennos nimellä: Puolikas keltaista aurinkoa
LUETTU: postaus
en aio enää lukea enempää Adichieta transfobiansa takia



31. The Luminaries | Eleanor Catton
suomennos nimellä: Valontuojat



30. The Lowland | Jhumpa Lahiri
suomennos nimellä: Tulvaniitty



29. Mrs Dalloway | Virginia Woolf
suomennos nimellä: Mrs Dalloway



28. The Street | Ann Petry



27. Jane Eyre | Charlotte Brontë
suomennos nimellä: Kotiopettajattaren romaani



25. The Secret History | Donna Tartt
suomennos nimellä: Jumalat juhlivat öisin



24. The Five | Hallie Rubenhold
suomennos nimellä: Viisi: Viiltäjä-Jackin tuntemattomat uhrit



23. City of Girls | Elizabeth Gilbert
suomennos nimellä: Tyttöjen kaupunki



22. I Capture The Castle | Dodie Smith
suomennos nimellä: Linnanneidon lokikirja



21. The Power | Naomi Alderman
suomennos nimellä: Voima



20. Selected Stories 1 and 2 | Alice Munro
En aio lukea Munroa ollenkaan, 
koska hän oli eläessään seksuaalisen väkivallan puolella. 
Puolusti puolisoaan, eikä tytärtään.



19. The Handmaid’s Tale | Margaret Atwood
suomennos nimellä: Orjattaresi



18. Bel Canto | Ann Patchett



17. Wolf Hall | Hilary Mantel
suomennos nimellä: Susipalatsi



16. Swimming Home | Deborah Levy
suomennos nimellä: Uiden kotiin



15. Heartburn | Nora Ephron
suomennos nimellä: Sydän karrella



14. Noughts + Crosses | Malorie Blackman



13. To Kill a Mockingbird | Harper Lee
suomennos nimellä: Kuin surmaisi satakielen



12. White Teeth | Zadie Smith
suomennos nimellä: Valkoiset hampaat



11. The Color Purple | Alice Walker
suomennos nimellä: Häivähdys purppuraa



10. Oranges Are Not The Only Fruit | Jeanette Winterson
suomennos nimellä: Ei appelsiini ole ainoa hedelmä



9. My Brilliant Friend | Elena Ferrante
suomennos nimellä: Loistava ystäväni



8. Little Women | Louisa May Alcott
suomennos nimellä: Pikku naisia
LUETTU lapsena: haluan lukea uudelleen taas



7. Queenie | Candice Carty-Williams
suomennos nimellä: Queenie
LUETTU: postaus



6. Eleanor Oliphant is Completely Fine | Gail Honeyman
suomennos nimellä: Eleanorille kuuluu ihan hyvää



5. Girl, Woman, Other | Bernardine Evaristo
suomennos nimellä: Tyttö, nainen, toinen
LUETTU: postaus



4. Wuthering Heights | Emily Brontë
suomennos nimellä: Humiseva harju



3. Normal People | Sally Rooney
suomennos nimellä: Normaaleja ihmisiä



2. Pride And Prejudice | Jane Austen
suomennos nimellä: Ylpeys ja ennakkoluulo



1. A Little Life | Hanya Yanagihara
suomennos nimellä: Pieni elämä



Semmonen listaus! Oliko aika työlästä tämän postauksen teko.😂