22 maaliskuuta, 2023

Anna James: Tilly ja kirjamatkaajat

Ankin kirjablogista bongasin tän kirjan ja kiinnostuin! 

Takakansiteksti:
"11-vuotias Tilly on asunut isovanhempiensa kirjakaupan yläpuolella siitä lähtien, kun hänen äitinsä katosi mystisesti pian Tillyn syntymän jälkeen.

Eräänä päivänä Tilly huomaa, että klassisia lastenkirjojen hahmoja alkaa vaellella kaupassa. Hahmot hyppäävät kirjojen sivuilta oikeaan elämään mystisellä kirjoissa matkustamisen taialla. Apulaisinaan Vihervaaran Anna ja Ihmemaan Liisa, Tilly päättää ratkaista hänen äitinsä katoamisen mysteerin.

Hän astuu rohkeasti kohti tuntematonta tietämättä, millainen seikkailu häntä odottaa ja mitä vaaroja hänellä on edessään..."


Täähän oli aika mainio! Huomas kyllä, etten oo kohderyhmää, mutta se ei haitannu lukemista mitenkään isommin. Viihdyttävä oli ja myös jännitäväkin paikoin. Tykkäsin Tillystä ja hänen isovanhemmistaan, sekä Tillyn ystävästä Oskarista. Parasta kirjassa oli kuitenkin Vihervaaran Anna, joka oli ja puhui just siten ku ite mielessäni aattelen (eli nykyään kuten Anna- tv-sarjan Anna). 

Pliisuinta oli mun mielestä se, miten Tillyn äiti löyty ja mitä sitten tapahtui ja mitä sitä kautta selvis. Oli vähä ääh. Mutta! Minähän en ole kohderyhmää. Taikamaailma on tässä kirjassa kuitenkin ehdottoman mielenkiintoinen kirjoissa vierailuineen kaikkineen. Luultavasti luen jossain vaiheessa lisää tätä sarjaa. Tää on just sopivaa luettavaa sillon, ku kaipaa rentoa ja mukavaa ja viihdyttävää luettavaa, joka ei vaadi aivoilta liikoja.

Kirjassa oli mustavalkoinen Paola Escobarin kuvitus, josta tykkäsin.

4 kommenttia: