31 maaliskuuta, 2023

Liu Cixin: Pallosalama

Elegian kanssa luettiin Cixinin kirja yhdessä. Harmi, ku tää ei ollu niin hyvä ku Cixinin trilogia oli!




Juoni eli takakansiteksti:
"Kun valtava pallosalama polttaa Chenin vanhemmat tuhkaksi hänen silmiensä edessä, Chen ottaa elämäntehtäväkseen selvittää tuon arvaamattoman ja tappavan luonnonilmiön salaisuuden. Etsintä johtaa Chenin myrskyisille vuorenrinteille, kokeelliseen armeijan aselaboratorioon ja hylätylle Neuvostoliiton aikaiselle tiedeasemalle. Chen ymmärtää vähitellen, että hänen tiensä päässä on jotain ennennäkemätöntä. Mutta Chen ei ole ainut, joka seuraa samoja jälkiä. Häikäilemättömät armeijan joukot ja tiedemiehet haluavat valjastaa vaarallisen pallosalaman mahdin omaan käyttöönsä."

Siinäpä se kirja sitten olikin käytännössä! Kyllä tän luki, sujuvaa tekstiä jne. Mutta. Pallosalama ei aiheena ollu kauhean mielenkiintoinen ja se, miten aihetta kirjassa käsiteltiin oli aika ykspuolinen lopuissaan eli se ase, ase, ase. Välillä sivuttiin Chenin asioita ja tunteita, välillä muiden henkilöiden, mutta he jäivät silti etäisiksi kaikki. Heihin ei kiinnittyny, eikä heistä välittäny paskaakaan. Toisaalta se on myös Cixinin tyyliä, mutta silti. Trilogiassa välitin enämpi henkilöistä ku tässä kirjassa. Kirjassa oli myös jonkin verran moraalista pohdiskelua, kun tuli tilanteita, missä pallosalama-asetta ns. pakko käyttää, mutta jotka oli kyseenalaisia silti joltain kantilta. Mutta joo.

Että että. Ei mua harmita, että tän luki, koska nyt on kokemus tällaisestaki scifistä. Ei ehkä ollu mun juttu? Vai pallosalama ei ollu mun juttu? No, joka tapauksessa, jos ja kun Cixiniltä suomennetaan vielä jotain lisää ni aion lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti