28 maaliskuuta, 2023

Minna Salami: Aistien viisaus

Tää Salamin kirja on ku raikas, puhdistava tuulahdus. Pois tunkkaset (ja valitettavan valkoiset) feminismit, tilalle raikkaampaa uutta ajattelua.

"Omaääninen ajattelija ja rohkea tarinankertoja Minna Salami yhdistää filosofisessa ja leikkisässä esikoisteoksessaan populaarikulttuuria, afrikkalaista perinnetietoutta ja myyttejä omakohtaiseen. Hän kertoo uuden, voimaannuttavan tarinan, joka rikkoo vanhat käsitykset rodusta, sukupuolesta ja vallasta.

Minna Salami hahmottelee uudenlaista feminismiä, jonka ytimessä on afrikkalainen näkökulma ja musta feminismi. Inspiroivan, kohottavan, jokaisessa ihmisessä piilevää henkistä ja kehollista tietoutta ylistävän kirjan sanoma on kriisissä olevalle maailmalle toivon ja suuremman yhteisymmärryksen viesti. Aistien viisaus on näkökulma maailmaan ja erityinen tietämisen tapa, joka on kaikkien ulottuvilla."


Jollain lailla mun pää poksahti tätä lukiessa. Rakastan sitä tunnetta, ku lukee kirjaa ja yhtäkkiä sun ajattelu saa osuman ja se muuttaa muotoaan ja laajenee ja näät asioita ihan eritavalla kuin hetki sitten. Tällain kävi tätä Salamin kirjaa lukiessa. Yhtäkkiä nää kirjassa esille tuodut asiat tuntu niin täysin järkeviltä ja mää vaan mietin, että miksi maailmassa ei jo tehdä asioita niinkuin Salami tuo esiin. Tän kirjan viisaus on just siinä, että tää Salamin esittämä ajattelutapa on niin ystävällinen kaikkia kohtaan ja se on jo kaikissa, kun sen vain kaivaa esiin. Mää en osaa selittää asiaa tän enempää. Lukekaa tää kirja niin tiedätte. Yritän omin kömpelöin tavoin oppia ja tehdä ja seurata tätä polkua. Toivon mukaan onnistun edes pienesti saavuttamaan tätä aistien viisautta. Se ajatus ja tietoisuus resonoi mussa vahvasti.

2 kommenttia:

  1. Tämä todella oli iso juttu minullekin, mutta myös aika vaikea. Siitäkin huolimatta, että olen tottunut aika akateemiseen jargoniin. Jotenkin se valtaosio tässä ei ihan auennut, onneksi löytyy kirja omasta hyllystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kirja kestää kyllä uudelleenluvut. Sillain asiat varmaan aukenis itelleki paremmin.

      Poista