17 maaliskuuta, 2023

Keigo Higashino: Myrkyllinen liitto

 Tämäpä oli kirja! Mukavan upottavaa menoa.
Takakansiteksti:
"Menestyvä yritysjohtaja keittää itselleen kahvit ja kuolee.

Yoshita Mashiba löytyy myrkytettynä kotinsa lattialta. Mikään ei viittaa itsemurhaan, mutta jälkiä rikoksesta ei löydy. Epäilykset kääntyvät nopeasti vaimoon, joka kuitenkin oli tapahtumahetkellä satojen kilometrien päässä kotoaan. Miten on, onnistuuko myrkytys etänä?

Mitä pidemmälle poliisien tutkimus etenee, sitä mahdottomammalta tapaus näyttää. Lopulta poliisien on käännyttävä vanhan tuttunsa, fysiikan professori Yukawan puoleen. Mutta on "Galileo-senseistäkään" apua, jos kyseessä on täydellinen rikos?"

Sivulla 136-137 aloin miettiä myrkyn lähteenä kukkien kasteluvettä tai jotain kasvimyrkkyä. Ajatus ei ihan hirveän kauas heittäny, vaikka heittiki. Kastelukannun avulla sitten saatiin myrkyttäjä kiinni. Mutta, oli kyllä melkonen juoni ja murhanselvitys! Oli kyllä hauskaa lukea! Ja oli kivaa tavata edellisen kirjan henkilöitä uudelleen. Toivottavasti tätä Galileo-sarjaa suomennetaan vielä paljon lisää! Tässä sarjassa on nimittäin ainakin 6 osaa.

6 kommenttia:

 1. Manabu "Galileo" Yukawasta Higashino on kutonut kerrassaan kutkuttavan persoonan ajatuksenjuoksuineen ja lennokkaine, mutta tuloksellisine vaihtoehtoineen, joita hän ei suinkaan erehdy tarjoamaan avunpyytäjilleen valmiiksi pureskeltuina.

  Yksinkertaisesti ja yhdellä sanalla: laadukasta luettavaa, lukija viihtyy nautiskellen ja naureskellenkin, joten kyllä viimeistään tällä kakkossuomennoksellaan Higashino lunasti ikioman paikkansa dekkarikirjallisuuden suosikeissani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellaki on laadukasta menoa mainitsemistasi syistä! Aion lukea kaikki suomennokset ja jos niitä ei tuu ni englanninnokset.

   Poista
 2. Pidin kovasti siitä, että näistä dekkareista nousi esille japanilainen elämänmeno ja tavat. Higashinon teosta Namiyan puodin ihmeet suorastaan rakastin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on yks syy, miksi tykkään lukea eri maista peräisin olevia kirjoja. Pääsee tutustumaan eri tapoihin ja kulttuureihin.

   Mulla vielä se puoti lukematta! Pitää seki saada käsiinsä.

   Poista
 3. Tämä on aivan ehdottomasti lukulistalla, pidin niin kovin Uskollisesta naapurista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä yhtä hyvä, ellei parempiki, ku Uskollinen naapuri!

   Poista