30 maaliskuuta, 2023

Iida Rauma: Hävitys

Tän kirjan tumma kansi kätkee sisälleen aikamoisen tarinan. Tylsä kansi hämää!


Miten tää kansi näyttää tässä harmaalta, ku pitäis olla tumman sininen?

 
Tää kirja tuo niin hyvin esiin aikuisten mielivallan ja vallan suhteessa lapsiin. Silmien sulkeminenkin on vallan käyttöä. Paikoin lensin omaan lapsuuteeni, niin hyvin Rauma kuvaa aikuisten vallankäyttöä sekä välinpitämättömyyttä. Oon Rauman kanssa ihan samaa mieltä siitä, että suomalainen kulttuuri on lapsivihamielinen. Mielestäni se menee niin, että omia lapsia ehkä rakastetaan ja ainakin siedetään, mutta muitten lapsia ei enää oikein edes siedetä ja heitä voi kohella miten sattuu.

Mää en osaa sanoa oikein mitään muuta tästä kirjasta ku mulla ois niin paljon sanottavaa ja kaikkea en halua tuoda julki. Tää on hyvin samaistuttava kirja ja realistinen kuvaus kouluväkivallasta ja aikuisten mielivallasta ja välinpitämättömyydestä. Suosittelen kaikkia lukemaan ja miettimään omalle kohdalle.

6 kommenttia:

 1. Ajattelin, että en pysty lukemaan tätä kirjaa, sillä poikiani kiusattiin todella paljon koulussa. Toinen kaksospojistani on lisäksi CP-vammainen ja hänen yksi kiusaajista oli opettaja tai ainakin poikani koki hänet kiusaajana. Paljon keskusteluja koulussa ja kotona . Erittäin ahdistavaa ja ikävää ja kurjaa. Olen kuitenkin varannut kirjan kirjastosta. Tärkeä aihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätät vaan kesken, jos alkaa tuntuun siltä! <3 Ei tää kirja mihinkään katoa.

   Poista
 2. Tämä pitäisi lukea, vaikka aihe kuulostaa ahdistavalta kyllä.

  VastaaPoista
 3. Luin tämän itsekin mutta bloggaan vasta syksyllä. Paljon ajatuksia heräsi.

  Sitä olen aina ihmetellyt, miksi koulussa ei puututa kiusaamiseen, haluta nähdä sitä. En ole omina kouluaikoinakaan osallistunut mihinkään joukolla pahan puhumiseen, vaan aina koittanut keskittyä omiin asioihini, ja hankalassa tilanteessa koittanut itse selvitä, ja joskus jopa yrittänyt auttaa kaveria, etenkin jos opettaja on sortanut. (muussa käytöksessäni kouluaikana on ollut ehkä toivomisen varaa, mutta tähän en ole syyllistynyt).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haluta puuttua toisten asioihin ni siksi ei puututa? En kyllä tiiä oikeasti.

   Poista