27 tammikuuta, 2023

7 kantta- haaste

Syntymäpäiväni kunniaksi haaste! 

7 kantta eli kirjoja, joista olen nauttinut erityisen paljon. Omin luvin lisäsin vielä kahdeksannen, kun en voinut jättää yhtä tästä pois.

Tän haasteen bongasin Endorfiininmetsästäjä- blogista.



"Kirja sai minut otteeseensa jo ensimmäisiltä sivuilta. Jotenkin teksti soljuu niin jouhevasti eteenpäin, että sitä vain istuu kyydissä ja seuraa tarinaa. "





"Kirja on väkevä kuvaus rakkaudesta ja menetyksestä ja ihmisen mielen kiemuroista sekä tasa-arvosta."





"Swanin teksti ja ajatusten ilmaisu oli niin kaunista, että tuntui, että se alkoi soimaan mun mielessä. Ei enää muista tarkkoja sanoja tai tarinaa, mutta silti se kaikki soi kauniina mielessä, haikeina ja haalistuvina sävelten muistoina."



Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta

"Totuus Harry Quebertin tapauksesta oli ihan älyttömän hyvä kirja! Se oli pakko ahmia. Tein itselleni sellaisen ehdon, että saan lukea sitä vain sängyssä. Sen avulla sain itteni aina kymmenen aikaan illalla sänkyyn ja luin pari tuntia tätä ja se lukusessio autto nukahtaan. Paitsi sillon, ku lukeminen vei niin mennessään, että ajantaju katos kokonaan ja hoksasin yhden aikaan yöllä, että jaa, mää luen vieläki."





"Tää oli koskettava, välillä vitutti, välillä riemastutti. Herätti tunteita! Tarina myös vei mennessään, kun seurasi Vargan, Marraskuun, Martan ja Rasmuksen tarinaa. Oli jännää kurkistaa susien maailmaan, miten he toimivat yksin ja miten he toimivat laumassa."



Emmi Itäranta: Kuunpäivän kirjeet

"Muuten tää kirja on niitä, joiden ois halunnu jatkuvan loputtomiin. Niin ilo oli tätä lukea. Niin kaunista ja sujuvaa kieltä, jota nautiskeli sivun toisensa perään. Maailma oli myös mahtava ja mielenkiintonen. Henkilöhahmot ihanan ristiriitaisia."



Hideo Yokoyama: 64

"No onhan tässä sitä hierarkian ja organisaation kuvausta ihan tarpeisiin asti. Mutta! Tää tiiliskivi on ihan mahtava kirja! Vaikka päähenkilö Mikami on kaikkitietävyydessään välillä todella ärsyttävä niin silti tykästyin todella paljon kirjan tunnelmaan, jopa niihin hierarkioiden kuvauksiin, juonen etenemiseen välillä menneessä käyden jne. Haluaisin tälle kirjalle jatkoa ainakin toisen tiiliskiven verran."



Xiaolu Guo: I am China

"Jianin ja Mun tarina taas oli mahtavaa luettavaa. Sitä ahmi ja tunnelmoi lukiessaan, että mitä on tapahtunut heille ja miksi. Kirjassa oli myös kuvia näistä kirjeistä ja päiväkirjamerkinnöistä ja joitain kuviakin. Ne sopivat kirjaan hyvin ja elävöittivät tarinaa, vaikken osaa kiinaa ollenkaan."



Nämä olleet kirjoja, joiden lukemisesta olen erityisesti nauttinu. Jokainen on myös jäänyt jollain lailla mieleen kangastelemaan, vaikka lukemisesta olisi jo useampi vuosikin.

Ps: Tän haasteen saa napata kuka haluaa!

12 kommenttia:

  1. Hurjasti synttärionnea, ystävä! <3 Ehkä pöllin tämän haasteen sinulta :D

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon!
    Pitäisikin lukea Swing Time, joka odottaa omassa hyllyssä.

    VastaaPoista
  3. Onnittelut täältäkin! :)
    Onpas kiva haaste. Tuo I Am China -kansi on jäänyt ihan mieleen siitä postauksestasi.

    VastaaPoista
  4. Onneksi olkoon!

    En ole lukenut mitään näistä kirjoista, mutta kirjoitat niistä houkuttelevasti, ovat varmaan hyviä. Joskus onkin hyvä miettiä, mitkä ovat olleet niitä kaikkein vaikuttavimpia lukukokemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3

      Ja toinen kiitos! Näitten miettimisessä meni hyvä tovi. Sai selata blogia ja pohtia, että mitkä on tehny vaikutuksen isommalla tavalla.

      Poista
  5. Paljon onnea sinulle! <3 Onpa kiva haaste. Minulle aika vieraita kirjoja. Tuo 64 kiinnosti kyllä ilmestyessään, mutta koska se on tosiaan tiiliskivi, en lopulta uskaltanut edes yrittää sen lukemista. Kiva kuulla että tykkäsit siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3

      Tää haaste oli kiva tehä, vaikkaki jonku verran haastavaakin miettiä omat kohat tähän.

      Poista
  6. Myöhästyneet onnittelut! Ai että, tällaisia on kyllä kiva aina lueskella mutta valikointi tuottaa aina suurta tuskaa. Olen lukenut mainitsemistasi noin puolet – kaikista en ole ihan varma. Siinä suurin syy, miksi bloggaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3

      Joo, valikointi on melkein aina hankalaa.

      Ja mulla sama syy bloggaukseen. Täältä on aina niin helppo tarkistaa, että oonko lukenu jonku kirjan!

      Poista