03 huhtikuuta, 2023

Holly Jackson: Kiltin tytön murhaopas

Vihdoin minäki sain luettua tän Jacksonin kirjan ja tykkäsin paljon!




Kirja lähtee tästä käyntiin:
"Viisi vuotta sitten Sal Singh murhasi tyttöystävänsä Andie Bellin. Poliisi tietää, että Sal teki sen. Kaikki kaupungissa tietävät, että Sal teki sen.

Mutta murhan jälkimaininkien kalvamassa pikkukaupungissa kasvanut Pippa Fitz-Amobi ei ole asiasta kuitenkaan niin varma. Kun Pippa valitsee tapauksen kouluprojektinsa aiheeksi, hän pääsee perille salaisuuksista, joita joku on epätoivoisesti yrittänyt pimittää. Jos todellinen tappaja on edelleen vapaalla jalalla, kuinka pitkälle hän on valmis menemään salatakseen tekonsa?"

Tarina etenee monin tavoin! Saa lukea Pipin kertomaa, hänen tutkielmatekstiään, häne äänittämiään puhtaaksikirjoitettuja puhelinhaastatteluja, tekstiviestejä, someviestejä jne. Monenlaista! Tykkäsin tästä tyylistä ja rakenteesta tosi paljon, koska se on erilaista ja se mielestäni sopi tähän kirjaan ja aiheeseen tosi hyvin.

Samalla ku murhatutkimukset etenee, seurataan Pipin ja Sal Singhin veljen Ravin välille kehittyvää ystävyyttä ja jotain syvempääkin. Lisäksi seurataan myös Pipin perhettä ja Pipin ystäviä. Murhaaja tuli mulle jonkinlaisena yllätyksenä. En ihan osannu odottaa ja koko homma oli minusta tosi surullinen. Ja jos murhasta näin voi sanoa, niin syy oli hyvin inhimillinen. Tykkäsin kirjasta, koska asiat ei oo niin yksinkertaisia, ku miltä monesti näyttää tai ees vois kuvitella. Ihmiset on monimutkaisia ja mykkyräisiä. Sen takia myös varasin tän kirjan jatko-osan Kiltti tyttö, julma kosto. Siinä Pip ja Ravi on päähenkilöitä edelleen, mutta nyt he ovat yliopisto-opiskelijoita ja selkeästi rikostutkimukset saa jatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti