13 heinäkuuta, 2023

Madeline Miller: Kirke

Ai että minkä kirjan mää lukkiin! Ehottomasti yks parhaita tänä vuonna lukemiani!




Tää on Kirken tarina. Hänen kasvustaan kotonaan ja kuinka hän tulee sieltä karkotetuksi tekojensa tähden. Kun Kirke karkotetaan Aiaian saarelle, hän on sielä aluksi ihan yksin. Hän alkaa opetella noitataitoja ja kehittyy niissä vuosien aikana aina vain paremmaksi. Ihan mahtavaa oli seurata Kirken kasvutarinaa. Hän alkaa kyseenalaistaa jumalien juttuja ja muodostaa omia ajatuksia ja mielipiteitä asioista. Kaikki ei olekaan, niinkuin jumalat sanovat ja antavat ymmärtää. Kirkellä on miessuhteita ja hän saa myös lapsen. Sitäkin seurataan tarinassa. Aikajana on myös aika huima, koska jumalat ovat kuolemattomia ja Kirken tarinaa mennään satoja vuosia eteenpäin. 

En oo pahemmin lukenu kirjoja antiikin tarustoon liittyen. Tottakai tiesin näitä tarinoita, kun onhan näitä Disneyn versioita ja mitä nyt kouluaikanaki on näitä jotain opiskellu. Miller kyllä kirjoitti niin vetävän tarinan Kirkestä. Aluksi olin, että voiko nää tylsät antiikin tarinat olla mielenkiintoisia edes, mutta tää oli todellaki mielenkiintoinen ja koukuttava tarina. Iso suositus tästä kaikille! Ja aion kyllä lukea muutkin Millerin kirjat.

2 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaapa hyvältä! Akhilleen laulua kehuttiin jossain vaiheessa paljon, mutta en ole siihenkään tutustunut. Kirken klikkasin nyt talteen äänikirjahyllyyni.

    VastaaPoista