27 heinäkuuta, 2023

Sarjakuvia tytöistä ja naisista

Sarjakuvia tulee aika tasaiseen tahtiin luettua. Tässäpä taas kolme lukemaani!



Deborah Ellis: The Breadwinner

Breadwinner kertoo tarinan Afganistanista. 11-vuotias Parvana asuu perheineen siellä. Kun isä joutuu vankilaan ja naiset eivät saa mennä kodin ulkopuolelle, Parvana joutuu naamioitumaan pojaksi, että saa hankittua ruokaa perheelle. Lisäksi hän yrittää saada selville isän olinpaikan ja sitä kautta auttaa häntä karkaamaan vankilasta, että perhe selviäisi. Tämä on tarina tästä kaikesta. Oli kyllä aikamoinen! 

Tämä on ilmeisesti trilogian/sarjan aloitusosa. Haluan saada käsiini muutkin osat!

Shelley Tanaka tehnyt tarinasta tän sarjakuvan.




Yamada Murasaki: Talk to my back
kääntäjä Ryan Holmberg

Talko to my back kertoo japanilaisen kotiäidin elämästä 1980-luvulla. Tää oli mielenkiintoinen! Minkälaista on olla yksin vastuussa kodista ja lapsista, kun mies tekee pitkää päivää ja kotona on aina ne samat hommat ja Chiharulla on myös tylsää. Murasaki tehny hyvän sarjakuvan tästä, vaikka aihe sinänsä on aika tylsä, ainakin minulle.




Jadzia Axelrod & Jess Taylor: Galaxy: The prettiest star

Tää on tarina kruununperillisestä, joka on sijoitettu Maahan turvaan ja hänen elämästään siellä. Taylor on joutunut ottamaan ihmisen muodon, samaten kuin hänen turvamiehensä ja he esittävät perhettä. Taylor on myös ruennut tajuamaan, ettei hän ole sitä sukupuolta jota esittää eli poika. Taylor on tyttö! Taylor ystävystyy Katin kanssa ja yhdessä he seikkailevat ja aiheuttavat harmaita hiuksia Taylorin turvamiehille. Ja Taylor haluaa vain olla oma itsensä.

Tarina oli mielenkiintoinen ja kuvituksesta tykkäsin.


Semmonen sekalainen setti oli tää postaus. Sarjakuvia ihan eri aiheista ja eri vaiheista elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti